Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuspręsta: Šilutės muziejaus pastatai braukiami iš privatizuojamų objektų sąrašo

Publikuota: 2014 rugsėjo 25 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės taryba, 13 politikų balsavus „už“, 6 – „prieš“ ir 4 susilaikius, nusprendė, kad Šilutės kraštotyros muziejaus pastatai būtų išbraukti iš privatizuojamų objektų sąrašo.

Daugiau kaip pusę metų besitęsiantį mūšį dėl muziejaus pastatų išsaugojimo miesto bendruomenei padėjo laimėti šie Savivaldybės tarybos nariai: Algirdas Balčytis, Vladas Kainovaitis, Algirdas Gečas, Steponas Kazlauskas, Antanas Kubaitis, Vytautas Laurinaitis, Vaidas Pavilonis, Jonas Purlys, Stasė Skutulienė, Alfonsas Vanagas, Edvardas Vitkauskas, Saulius Vytuvis ir Daiva Žebelienė.

Algimantas Čeponis, Gintaras Bružas, Vincenta Bubilienė, Birutė Kleinaitė, Darijus Pundžius ir Saulius Stankevičius balsavo „prieš“, o Albina Bumblauskienė, Darius Soščeka, Šarūnas Laužikas ir Povilas Tunaitis susilaikė.

Savivaldybės meras V. Laurinaitis viešai pakartojo savo pažadą, kad artimiausiu metu bus rengiamas Savivaldybės vadovų ir administracijos specialistų susitikimas su Šilutės nevyriausybinių organizacijų atstovais, kurio metu bus tariamasi dėl muziejaus pastatų naudojimo po to, kai muziejus bus perkeltas į miesto (H. Šojaus) dvarą.

Susijęs: „Trumpai: 2145“

Rašyti komentarą