Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

NDRP direkcija praneša

Publikuota: 2010 birželio 11 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija neigiamai vertina UAB “Šilutės polderiai” atliktus medžių kirtimus Minijos kaimo architektūriniame draustinyje.

Direkcija nepritarė stambių, ilgaamžių medžių kirtimui, kurie formuoja istorinio kaimo kraštovaizdį, paliekant ne mažiau 100 senųjų saugotinų medžių, todėl buvo derinamas leidimas su Kintų seniūnija tik dėl 148 savaime išaugusių menkaverčių krūmų, medžių kirtimo vasaros polderių pylimų šlaituose.

Siekiant pritarti planuojamiems investiciniams projektams Minijos kaime, išsaugant architektūrinio draustinio vertybes, direkcija neprieštaravo, kad dalis augmenijos būtų buvę pašalinta.

Direkcija pavėluotai tik 2010 m. birželio 6 d. gavo informaciją apie jau vykdomus medžių kirtimus Minijos kaime, kuomet jau buvo iškirsti visi 251 medis ir kreipėsi AM KRAAD Šilutės rajono agentūrą pranešti apie padarytą pažeidimą, bet pažeidimas jau buvo užfiksuotas.

Direkcija tikisi, kad AM KRAAD Šilutės rajono agentūros inspektoriai išaiškins šį administracinį teisės pažeidimą ir bus nubausti visi kaltininkai.

Direktorius Nerijus Gricevičius

4 skaitytojų komentarai
Nekalta 2010 birželio 11d., 15:5686.38.171.154
Manau, NDRP nekalta. Kaltų ratas mažėja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

Roza Šikšnienė 2010 birželio 14d., 17:5478.59.72.73

Man tai primena į barbarų žygį į Romą. Mes iki Minijos pakrančių medžių išnaikinimo priėjome dėl to,kad leidom naikinti mūsų gražiuosius kelius-alėjas. Be gailesčio kertami pakelės medžiai ir kraštovaizdis darosi panašus į dykynę. Teko su filmavimo grupe važiuoti keliu Šilutė -Ramučiai ir pati nustebau,kad visi pakelės medžiai nuo Grabupių iškirsti. Fimavimo grupės žmonės sako: žinote primena Pamaskvę. Atrodo, kad šiame kelyje vyksta intensyviausias eismas (į valandą viena mašina pravažiuoja,kartais ne į pusdienį viena). O Mingės atvėju, kas labiausiai liūdina,tai kad šį darbą atliko gerai žinoma ir gerbiama Šilutės rajono įmonė ir dar regioninio parko teritorijoje. Matau vienintelę išeitį – visiems kurie prie to prisidėjo garbingai prisipažinti, viešai atsiprašyti ir pabandyti atsodinti, kiek tai įmanoma didesnius medžius. Apie tai kad čia gerai padaryta negali būti net kalbos.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Zalias 2010 birželio 15d., 09:2378.61.116.40

Bus parengtas ir apželdinimo projektas
Bet tai nereiškia, kad Minijos kaime visai nebeliks želdinių. Anot V.Pozingio, vėliau gal bus parengtas bendras kaimo apželdinimo projektas ir bendruomenė galės pasodinti naujų medžių ir krūmų.
Šiems pasvarstymams pasipriešino tik architektas Egidijus Vidrinskas. Anot jo, visi pamiršo, kad Minijos kaimas – architektūrinis draustinis, tokioje vietoje želdiniai yra vertybė. Dabar, anot architekto, susirinkusieji nori iš gamtos padaryti fabriką.
Meras V.Pozingis į tai atsakė, kad „nė vienas senas vokietis ant pylimo medžių nesodino”, o jei kas tokį žinotų, tai meras prašytų ir jam parodyti…
Rajono vadovui ir projektuotojams bei statybininkams pritarė ir vietos gyventojas Alfonsas Pekarskas, jis klausė, dėl ko čia apskritai ginčijamasi? Juk tie medžiai savaime užaugo dar sovietmečiu, niekas jų čia nesodino, todėl saugoti nėra jokio reikalo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

Atsakyti

NDRP nepranesa 2010 birželio 19d., 13:2578.61.116.40

kad,neteisėtu vadinamą leidimą kirsti medžius be jokių pastabų pasirašė ir Nemuno deltos regioninio parko direktorius Nerijus Gricevičius. Dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo už tokius veiksmus Saugomų teritorijų tarnyba yra pradėjusi tarnybinį patikrinimą. Parko direktorius jau turi tebegaliojančią nuobaudą – griežtą papeikimą.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą