Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Endzinas: taika už 200 tūkstančių litų – naudinga abiem pusėms

Publikuota: 2014 rugsėjo 23 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Pernai rudenį, rekonstruojant greta esančius kultūros namus, buvo pažeisti UAB 'Energetikos objektų statyba' priklausančio pastato (nuotraukoje) pamatai ir siena. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Pernai rudenį, rekonstruojant greta esančius kultūros namus, buvo pažeisti UAB 'Energetikos objektų statyba' priklausančio pastato (nuotraukoje) pamatai ir siena. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės administracija moka derėtis, teigia vienas iš UAB „Energetikos objektų statyba“, kurios turtui Rusnėje, rekonstruojant greta esančius Savivaldybei priklausančius kultūros namus, buvo padaryta beveik 300 tūkst. litų žala, vadovų Audrius Endzinas.

“Šilutės ETA Žinios” jau rašė apie tai, kad Šilutės r. savivaldybės administracija apsisprendė nesivelti į teisminius ginčus su UAB „Energetikos objektų statyba“ dėl šiai įmonei dar pernai rudenį padarytos žalos atyginimo - rekonstruojant kultūros namus, buvo pažeistos energetikų pastato rytinės pusės pamatai ir sienos konstrukcijos – ir sumokėti jai už pažeisto pastato remontą, kad pati galėtų tęsti iš ES fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto finansuojamus Rusnės kultūros namų rekonstrukcijos darbus (“Savivaldybė kelia baltą vėliavą – nekilnojamojo turto savininkui atlygins kitų padarytą žalą”).

Nors iš pradžių taikos sutartį ketinta pasirašyti rugsėjo pradžioje, dar iki civilinės bylos parengiamojo posėdžio Klaipėdos apygardos teisme, tačiau, kaip šiandien teigė telefonu A. Endzinas, „Energetikos objektų statybos“ bendrovė pati pasiūlė pirma gauti Savivaldybės tarybos pritarimą, – kad viskas būtų vieša ir būtų išvengta visokių kalbų bei apkalbų.

Sprendimo projektas “Dėl pritarimo taikos sutarties projektui” praeitą savaitę buvo svarstomas Savivaldybės tarybos komitetuose, o šį ketvirtadienį jis jau bus teikiamas tvirtinti Tarybai.

Dalį žalos – beveik 60 tūkts. Lt – nukentėjusiai bendrovei jau atlygino draudimo kompanija. Todėl ir jos civilinis ieškinys mažesnis – kiek daugiau nei 245 tūkst. Lt.

Derybų su Savivaldybės administracija metu energetikai, prisiimdami sau riziką pasirūpinti apgadinto pastato atstatymu, sutiko su mažesne kompensacija – 200 tūkst. Lt, kuri, pritarus Savivaldybės tarybai, jai bus išmokėta dviem lygiomis dalimis kitų metų pradžioje: 100 tūkst. Lt – iki 2015 m. vasario 28 d., kita dalis – iki 2015 m. kovo 31 d.

Savivaldybė savo ruožtu šią pinigų sumą mėgins regreso tvarka išsiieškoti iš tikrųjų avarijos kaltininkų – techninio projekto rengėjų, statybininkų.

Anot A. Endzino, tokia taikos sutartis bus naudinga abiem pusėms, nes tiek Savivaldybė, tiek ir UAB “Energetikos objektų statyba” galės toliau vykdyti savo projektus.

2 skaitytojų komentarai
Oplia 2014 rugsėjo 24d., 15:0888.118.7.81
Nieko sau taika ! Uzsimane pralobti vardan” taikos” tipo. Nuo stovejimo tas pastatas puva ir griuva. Turek sazines liberale!!!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 5

Atsakyti

stebetojas 2014 rugsėjo 24d., 17:24188.69.208.91
o pastatas tai buvo pirktas už 240 tūkst.Lt

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą