Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės politikė: „Nesuprantu, todėl nusišalinu…“

Publikuota: 2014 rugsėjo 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Bubilienė nusišalino nuo balsavimo, nes esą nesuprato reikalo esmės. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Bubilienė nusišalino nuo balsavimo, nes esą nesuprato reikalo esmės. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Toks argumentas, kuriuo konservatorė Vincenta Bubilienė vakar pagrindė savo sprendimą nedalyvauti balsavime dėl pritarimo Šilutės miesto vietos veiklos grupės – asociacijos „Šilutės miesto VVG“ steigimui, tuo pačiu prisidedant prie Ekonomikos ir finansų komiteto narių kvorumo sužlugdymo, – savotiška naujiena Šilutės politikos padangėje, ne vieną posėdžio dalyvį privertusi šyptelėti. Bet, kaip sakoma, ko tik nepadarysi dėl „švento reikalo“ – įkišti pagalį į rajono valdančiosios daugumos ratus.

Pretekstą sužlugdyti kvorumą nesunkiai rado „darbietis“ Saulius Stankevičius. Pareiškęs, kad Šilutėje jau yra įsteigta asociacija „Šilutės miesto vietos veiklos grupė“, todėl jis nematantis reikalo steigti naują – esą geriau būtų išplėsti aną, ir palyginti švelniai papriekaištavęs dėl atstovų į „Šilutės miesto VVG“ konsultacinę darbo grupę parinkimo, pirmasis Šilutės „darbietis“, nepaisydamas jokių paaiškinimų ir argumentų, pranešė, kad nusišalina nuo balsavimo. Paskui jį pasekė Darius Soščeka ir V. Bubilienė.

Aritmetika paprasta: Ekonomikos ir finansų komitetas turi iš viso 11 narių, antradienio posėdyje dalyvavo 8, todėl trim nusišalinus nelieka kvorumo.

Tiesa, rajono valdantieji pastarojo fakto nenorėjo pripažinti ir, rizikuodami pažeisti Tarybos veiklos reglamentą, vistiek balsavo, kad sprendimo projektas „Dėl pritarimo Šilutės miesto vietos veiklos grupės – asociacijos „Šilutės miesto VVG“ steigimui“ būtų teikiamas svarstyti Tarybai.

Laurinaičio koalicijos atstovai tokį savo apsisprendimą aiškino tuo, kad S. Stankevičius aktyviai dalyvavo nagrinėjamo sprendimo projekto svarstyme, todėl esą jo nebuvo galima laikyti visiškai nusišalinusiu, vadinasi, ir kvorumas nebuvo sužlugdytas.

Kaip ten bebūtų – tegul raštų aiškintojai sprendžia, kuri pusė teisi, – sprendimo projektas „Dėl pritarimo Šilutės miesto vietos veiklos grupės – asociacijos „Šilutės miesto VVG“ steigimui“ vis tiek pasieks Tarybos darbo stalą, mat mažiausiai vienas komitetas – Teritorijų ir kaimo reikalų – be didesnio vargo pritarė, kad jis būtų teikiamas svarstyti Tarybai.

S. Stankevičiui minėtame sprendimo projekte užkliuvo dvi pavardės – asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ pirmininko Oresto Lidžiaus ir UAB „Įtampa“ direktoriaus Algirdo Bekerio, kurie, Tarybai pritarus sprendimo projektui, kartu su Ignu Pauliumi iš Savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus bus deleguoti į „Šilutės miesto VVG“ konsultacinę darbo grupę, turėsiančią rūpintis naujosios asociacijos steigimu.

„Šilutės miesto VVG“ valdymo organą sudarys atstovai iš bendruomeninių ar nevyriausybinių organizacijų, verslo subjektų bei Savivaldybės.

Šiai asociacijai bus patikėta organizuoti vietos projektų už maždaug 2 mln. litų įgyvendinimą Šilutės mieste 2014–2020 metų laikotarpiu.

Rašyti komentarą