Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VSD pataria: kaip suprasti, kad jumis domisi užsienio žvalgyba, ir ką tokiu atveju daryti?

Publikuota: 2014 rugsėjo 17 Kategorija: Pranešimai

ve.lt nuotr.Valstybės saugumo departamentas parengė informacinį leidinį, kuriame Lietuvos Respublikos piliečiai informuojami apie užsienio valstybių žvalgybos tarnybų veiklos Lietuvoje tikslus ir keliamas grėsmes. Jame pateikiami patariamai, kaip atpažinti šnipinėjimą bei jo išvengti. Leidinį peržiūrėti ar atsisiųsti kopiją galite iš čia: http://www.vsd.lt/Files/Documents/635465490532338750.pdf.

Pastaruoju metu VSD fiksuoja suintensyvėjusią žvalgybinę veiklą, kurią agresyviausiai vykdo Rusijos žvalgybos ir saugumo tarnybos. Tai daroma tiek Lietuvos teritorijoje, tiek užsienyje.

Žvalgybinį susidomėjimą sukėlę asmenys užsienyje gali būti slaptai sekami, klausomasi jų telefoninių pokalbių, slaptai filmuojami, jų pokalbiai gali būti įrašinėjami viešbučių kambariuose, apžiūrima ten ir kitur be priežiūros palikta elektroninė įranga, lagaminai. Informacijai apie užsieniečius rinkti užsienio žvalgybos tarnybos gali panaudoti tų asmenų verslo partnerius, draugus, pažįstamus.

Siekiant išsiaiškinti ir neutralizuoti užsienio valstybių žvalgybos ir saugumo tarnybų veiklą, labai svarbus yra visuomenės sąmoningumas ir iniciatyva. Todėl, jei jums kilo įtarimų, kad jus ar jūsų organizaciją šnipinėja užsienio valstybių žvalgybos tarnybos, prašome kreiptis į Valstybės saugumo departamentą. Mūsų darbuotojai padės jums įvertinti, ar pavojus yra realus, ir imsis veiksmų, kad šnipinėjimo veikla būtų nutraukta. VSD užtikrins jūsų ir artimųjų saugumą ir padarys viską, kad jūs ar jūsų karjera nenukentėtų. Jei su žvalgybos tarnybomis susidūrėte užsienyje, prašome iš karto kreiptis į Lietuvos diplomatinėse atstovybėse dirbančius konsulinius darbuotojus, sugrįžę kreipkitės į VSD.

Su mumis galite susisiekti skambindami telefonu 870666475, siųsdami informaciją elektroniniu paštu vsd@vsd.lt arba spauda@vsd.lt. Artimiausiu metu žadame atnaujinti VSD tinklalapį – jame bus patogiau Departamentui pateikti informaciją apie grėsmes.

www.vsd.lt inf.

Rašyti komentarą