Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietuvos tvirtarankiai sudrebino Senąjį žemyną

Publikuota: 2010 birželio 08 Kategorija: Kitos sporto šakos, Sportas

Lietuvos tvirtarankių rinktinė, kurioje buvo ir šilutiškė Eglė Vaitkutė, sudrebino Senąjį žemyną – Maskvoje (Rusija) vykusiame Europos rankų lenkimo čempionate iškovojo net septynis medalius: du aukso, vieną sidabro ir keturis bronzos. Kelis kartus ant nugalėtojų pakylos laiptelio plevėsavo šalies trispalvė ir skambėjo Lietuvos himnas.

Lietuvos rinktinė tarp čempionate dalyvavusių 22 šalių komandų įsitvirtino geriausiųjų dešimtuke. Svorio iki 80 kg grupės čempione tiek kairės, tiek dešinės rankos varžybose tapo šilutiškė Eglė Vaitkutė.

Tarp veteranų iki 90 kg vicečempionu laurus dešinės rankos varžybose iškovojo šakiškis Romas Pališkis.

Iš Šilutės kilęs, tačiau jau kelerius metus Klaipėdoje gyvenantis ir sportuojantis M. Ašmonas svorio iki 80 kg grupės varžybose dešine ranka pelnė bronzos medalį.

“Įkalbėtas draugų kovojau tarp sunkesnių atletų, nei man įprasta. Šio pogrupio varžovai man buvo nepažįstami, tad negalėjau vadovautis taktika ar gudrybėmis, teko pasitikėti tik savo jėgomis. Buvau pats mažiausias ir smulkiausias, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, toli gražu ne silpniausias”, – iš Europos čempionato su medaliu į Klaipėdą grįžęs džiaugėsi M. Ašmonas.

Dar bronzos medalius jaunimo grupėse iškovojo skuodiškė Julija Jonkutė (iki 70kg abejomis rankomis) ir šakiškė Rasa Leškevičiūtė (iki 55 kg).

“Tokio dydžio valstybei Būti Europoje dešimtai – didelis pasiekimas. Dar kartą buvo įrodyta, kad Lietuvos tvirtarankiai turi gilias tradicijas”, – džiaugėsi šešioliką kartų Lietuvos rankų lenkimo čempionas, laikinai šalies rankų lenkimo prezidento pareigas einantis klaipėdietis Vladas Kuizinas.
Pastarajam tvirtarankiui, kuris šalies čempionate be didesnio vargo guldė visus varžovus, dalyvauti Senojo žemyno pirmenybėse sutrukdė rankos trauma.

“Džiugu, kad ir be manęs Lietuvos rinktinė parodė puikų pavyzdį. Rankų lenkikai yra tikri patriotai – į aukščiausio rango varžybas atstovauti šalies garbei nuolat vyksta iš savo lėšų. Mindome ponų slenksčius, ieškome rėmėjų, bučiuojame jiems rankas, kad galėtume garsinti šalies vardą. Nuolat iš Europos ir planetos čempionatų parvežame medalius, o valdžia net nesugeba pasakyti ačiū”, – neslėpdamas pasipiktinimo sakė V. Kuizinas.

Jis pasidžiaugė, kad rankų lenkimo sportui nuolat padeda UAB “Virginijus ir Ko”.
M. Ašmonas pabrėžė, kad prie pergalių daug prisideda ir UAB “Maistas sportui” ir šios įmonės Klaipėdos skyriaus konsultantas Audrius Šopis. Taip pat rankų lenkikams nėra abejingi sporto klubų “Apelsinas” ir “Centras” vadovai, kurie šios sporto šakos talentams suteikia sąlygas nemokamai treniruotis.

Paulius MATULEVIČIUS, „Vakarų ekspresas“

Rašyti komentarą