Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

XXI amžiaus barbarai. Lietuva

Publikuota: 2014 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Rusnės 'barbarai' grįžta iš Nidos. (Liudo Mockaus nuotr.)Rusnės 'barbarai' grįžta iš Nidos. (Liudo Mockaus nuotr.)

Vienoje iš didžiausių Lietuvos interneto žiniasklaidos priemonių Šilutės rajono gyventojai pristatomi kaip siaubą “tradiciniams Nidos poilsiautojams” keliantys nenaudėliai.

Ištrauka iš minėtos publikacijos:
“Šiemet Nidos gerbėjai jau ėmė mušti pavojaus varpais dėl iš anapus Kuršių marių vienai dienai laivais gabenamų poilsiautojų iš Šilutės rajono gyvenviečių. Pagrindiniu atvykstančiųjų filtru esantis Smiltynės perkėlos ir įvažiavimo į Neringą mokestis nebeveikia, nes šilutiškiai Nidą pasiekia vos už keliolika litų. Išvydę link paplūdimio traukiančius alaus bambaliais apsiginklavusius ir jau kauštelėjusių žmonių būrius tradiciniai Nidos poilsiautojai pakraupę – Nida „palangėja“, čia tampa nebesaugu.”

Štai taip, mieli kraštiečiai.

Ši publikacija jau spėjo kai ką – žinoma, iš mūsų kranto – papiktinti. Bet įdomu, ką apie tai pasakytų Neringos meras Darius Jasaitis, kuris dar taip neseniai, šių metų kovą, su tuometiniu Šilutės rajono savivaldybės meru Šarūnu Laužiku tarėsi dėl bendradarbiavimo plėtojant vandens maršrutus Nemuno žemupyje ir Kuršių mariose (“Oficialu: „Tiesiami“ nauji vandens keliai per Kuršių marias”).

Prašymą pareikšti nuomonę dėl minėtoje publikacijoje išsakytų minčių ir apskritai dėl vandens maršrutų plėtros Neringos merui jau išsiuntėme. Tikėkimės, kad į jį bus atsakyta.

Rašyti komentarą