Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Raudonasis kryžius kviečia aukoti: Rytų Ukrainos žmonėms trūksta visko

Publikuota: 2014 rugpjūčio 26 Kategorija: Pranešimai

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) nuolat praneša apie bombardavimus gyvenamuosiuose Luhansko rajonuose. Žmonės bijo palikti savo namus, kad nepapultų tarp kulkų ir artilerijos sviedinių.

„Mūsų žiniomis telefono ir kitos komunikacijos priemonės Luhanske neveikia, todėl gauti žinių iš Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto darbuotojų yra labai sudėtinga. Žinome tik tiek, kad žmonėms labai reikia pagalbos. Labai trūksta maisto ir medicinos priemonių, taip pat sunku gauti švaraus vandens. Reikia skubiai gerinti situaciją“, – pasakoja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gražina Jevgrafovienė.

Tiek, kiek leidžia saugumas, TRKK siekia didinti pagalbos tiekimo operacijų mastą Luhanske ir kitose rytų Ukrainos dalyse. Siekiant prisidėti prie pagalbos operacijų, Lietuvos Raudonasis Kryžius pradeda lėšų rinkimo kampaniją nukentėjusiems nuo karinio konflikto Ukrainoje. Surinktos lėšos bus pervestos Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komitetui, o šis įvertinęs situaciją ir gyventojų pagrindinius poreikius, įsigys būtiniausių ir labiausiai reikalingų produktų ar priemonių rytų Ukrainos žmonėms.

Prasidėjus konfliktui Ukrainoje Raudonojo Kryžiaus pagalbos nelaimėms fondas (angl. Disaster Relief Emergency Fund) jau skyrė Ukrainai vieną milijoną litų paramos. Lietuvos Raudonasis Kryžius nuolat palaiko ryšį su Ukrainos Raudonuoju Kryžiumi, kuris teigia, kad dėl didelio masto padarytos žalos rytų Ukrainos žmonėms ir infrastruktūrai, pagalbos vis dar trūksta.

Paaukoti galite www.redcross.lt svetainėje spausdami nuorodą „Aukokite dabar“ arba pervedant paramą į žemiau nurodytas Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitas.

Gavėjas: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija

Įmonės kodas: 190679146

Mokėjimo paskirtis: PARAMA NUKENTĖJUSIEMS UKRAINOJE

Sąskaitų nr:

SEB bankas: LT27 7044 0600 0090 8211

Swedbank: LT72 7300 0100 0244 8010

DNB Nord: LT43 4010 0424 0057 6560

Rašyti komentarą