Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Metų ūkis 2014“: P. Tamavičiaus ūkio pergalę konkurse lėmė ekonominiai rodikliai

Publikuota: 2014 rugpjūčio 19 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

P. Tamavičiaus (dešinėje) ūkis jau antrą kartą laimėjo rajoninį 'Metų ūkio' konkursą. Nuotraukoje su juo Kaimo reikalų skyriaus vedėjas A. Nausėda. (Oresto Lidžiaus nuotr.)P. Tamavičiaus (dešinėje) ūkis jau antrą kartą laimėjo rajoninį 'Metų ūkio' konkursą. Nuotraukoje su juo Kaimo reikalų skyriaus vedėjas A. Nausėda. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Petro Tamavičiaus pieno ūkis (Gurgždžių kaimas, Juknaičių sen.) antrą kartą per pastaruosius 14 metų pripažintas geriausiu Šilutės rajone.

Ypatingas dėmesys ekonominiams rodikliams

Anot rajoninio „Metų ūkio“ konkurso komisijos pirmininko, Šilutės rajono savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėjo Alfredo Nausėdos, šiemet daugiau dėmesio buvo skiriama konkurse dalyvaujančių ūkių ekonominiams rodikliams.

„Visi konkurse dalyvavę ūkiai labai stiprūs ir lygiaverčiai, – teigė komisijos pirmininkas. – P. Tamavičiaus persvarą lėmė jo ūkio inovatyvumas – jis nuolat dalyvauja įvairiose plėtros programose ir pieno išmilžis – vidutiniškai 8300 kg iš vienos lietuviškosios juodmargės per metus. Jis didžiausias Šilutės rajone.“

P. Tamavičiaus ūkis pagal šį rodiklį užima gana aukštas pozicijas ir Lietuvos mastu – yra 30-as 30-50 melžiamų karvių bandų grupėje. Na, bent jau pats ūkininkas taip teigia.

20 metų savarankiškai ūkininkaujantis gurgždiškis rajoninį „Metų ūkio“ konkursą laimėjo jau antrą kartą. Pirmą kartą nugalėtojo laurus jis nuskynė prieš 14 metų – 2000-siais.

Antroji vieta šių metų konkurse atiteko Birutei ir Kęstučiui Žvirbliams iš Žemaičių Naumiesčio seniūnijos Vanagių kaimo, o trečioji – grabupiškiams Rimai ir Aloyzui Raukčiams.

Visi „Metų ūkio“ konkurso prizininkai viešai bus pagerbti per rugsėjo mėnesį vyksiančią Mykolinių šventę Žemaičių Naumiestyje.

Ūkio plėtrą stabdo „Rusijos krizė“

P. Tamavičius neseniai atšventė savo 60-metį. Šis jo jubiliejus sutapo su didelio projekto užbaigimu – per dvejus metus pastatyta ir pilnai įrengta moderni 62 vietų karvidė. Tai jau 5-asis projektas, kurį sugebėjo įgyvendinti veterinarijos gydytojo ir zootechniko išsilavinimą turintis ūkininkas, pasinaudodamas ES fondų ir valstybės biudžeto parama.

„Reikėtų dar naujo traktoriaus ir pašarų dalytuvo. Tačiau tikrai ne šiemet. Dabar didelė krizė, todėl nieko negali planuoti, – sakė vieno pažangiausių pieno ūkių šeimininkas. – Pieno kaina per trumpą laiką sumažėjo apie 30 procentų, o tai tūkstančiai litų negautų pajamų per mėnesį.“

Nepaisant to, P. Tamavičius su optimizmu žvelgia į ateitį – pavyko išgyventi ankstesnes krizes, pavyks ir dabar. Juolab kad ir stengtis yra dėl ko: ūkininkas iš Gurgždžių tikisi, kad jo ūkį perims Veterinarijos akademijoje dabar besimokanti dukra Kamilija.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Ne į temą
Pasirodo, galima ir taip (2014-08-19)

Rašyti komentarą