Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės tarybos narė siūlo rinktis vietinės gamybos maisto produktus

Publikuota: 2014 rugpjūčio 14 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

S. Skutulienė siūlo skatinti Šilutės rajone užauginto maisto vartojimą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)S. Skutulienė siūlo skatinti Šilutės rajone užauginto maisto vartojimą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Rusijos embargo lietuviškiems maisto produktams pasekmes pamario krašte Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Stasė Skutulienė siūlo švelninti, skatinant rajone užauginto maisto vartojimą.

Savo susirūpinimą dėl ekonominio karo tarp Rusijos ir ES poveikio rajono ūkiui S. Skutulienė išsakė šiandien, rugpjūčio 14 d., įvykusiame neeiliniame Savivaldybės tarybos posėdyje.

S. Skutulienė kreipėsi į merą, administracijos direktorių, partijų ir tarybos frakcijų vadovus su prašymu rasti laiko susitikti su maitinimo paslaugas teikiančių įstaigų bei įmonių – ligoninių, mokyklų, vaikų darželių, vaikų globos namų, viešojo maitinimo įstaigų ir kaimo turizmo sodybų – vadovais ir paraginti juos pirkti maisto produktus iš rajono ūkininkų ir gamintojų.

„Žinau apie viešųjų pirkimų įstatymą, žinau, kad yra sudaromos sutartys… Bet aš vis dėlto manau, kad viskas yra įmanoma, jeigu esi tikras lietuvis ir jeigu supranti, kas vyksta Lietuvoje,“ – sakė S. Skutulienė, kreipdamasi į kolegas tarybos narius ir Savivaldybės administracijos direktorių.

Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, atsakydamas į S. Skutulienės kreipimąsi, pritarė jai, kad ši tema labai aktuali, tačiau, jo manymu, pirma reikėtų sulaukti, ką nuspręs Vyriausybė.

„Kiek žinau, pirmadienį Vyriausybės posėdyje bus aptartas šitas klausimas. Galbūt bus nustatytos kokios kryptys, galbūt bus pateikta kokia rezoliucija savivaldybėms… kažkokių veiksmų gal bus rekomenduojama, – kalbėjo V. Laurinaitis. – Jeigu bus būtina, bus galima susirinkti ir aptarti situaciją, kaip būtų galima padėti ūkininkams, kaip būtų galima padėti verslininkams išeiti iš šios situacijos…“

Žemės ūkio ministerija prieš dvi dienas iškėlė iniciatyvą organizuoti Lietuvoje pilietinę akciją „Rinkis prekę lietuvišką“.

5 skaitytojų komentarai
:) 2014 rugpjūčio 14d., 15:4188.119.253.65
Ir labai teisingai ir labai laiku. Ir viešai, kas taip pat svarbu, pasisakyta.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 11

Atsakyti

Žana 2014 rugpjūčio 16d., 07:525.20.104.72

Ką “vyriausybė nutars”. o kam jūs ponai rinkti?. Graži iniciatyva, tik imkitės darbo

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

anonimas 2014 rugpjūčio 16d., 11:4178.61.41.250
ir be to jeigu esi” patriotas” (kirciuojasi kaip idijotas) tai turi skaityti tik vietinius laikrascius pvz. “Pamari”

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

:) 2014 rugpjūčio 18d., 13:5288.119.253.65

Apie vietinius laikraščius (laikraštininkus) ir apskritai žiniasklaidą galima juokauti taip pat, kaip ir apie vietinius ūkininkus ar verslininkus, mokančius mokesčius.
Kam runkeliai, o kam ir duonos augintojai.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

S.G. 2014 rugpjūčio 20d., 10:4288.119.138.11

Geriausia, kad ponai versininkai žemės ūkio produktų perdirbėjai parodytų patriotizmą ir nustatytų protingas pagamintų produktų kainas. Kopktu klausyti jų pagyras, kai pav. kokia nors Vilkyškių pieninė skelbiasi apie savo veiklą – audituotas 3 mln.lt. pelnas per metus.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą