Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Emigracija: vietoj žadėto rojaus Danijoje – pasibaisėtinos sąlygos Anglijoje

Publikuota: 2014 rugpjūčio 08 Kategorija: Gyvenimas

20 kvadratinių metrų kambaryje marijampolietė buvo apgyvendinta su dviem svetimais vyrais. (tiesa.com nuotr.)20 kvadratinių metrų kambaryje marijampolietė buvo apgyvendinta su dviem svetimais vyrais. (tiesa.com nuotr.)

Vietoj žadėto šeiminio kambario su atskira vonios patalpa – pridvisęs dviaukščių lovų ir žmonių prigrūstas kambarys. Vietoj žadėto gero atlygio Danijoje – mažiausiai apmokamas ir tas pats nereguliarus darbas Anglijoje. Į tokią situaciją pakliuvo marijampoliečių šeima, pabandžiusi darbu užsienyje išsikapstyti iš skolų liūno Lietuvoje, rašoma emigracijoje leidžiamame portale tiesa.com.

Už įdarbinimą nemažai pinigų – 2 tūkstančius litų už abudu – pakloję marijampoliečiai tikina, kad buvo paprasčiausiai apgauti Lietuvoje veikiančios įdarbinimo paslaugas teikiančios agentūros „Darbo vartai“. „Už įdarbinimą Anglijoje tikrai nebūtume mokėję. Šioje šalyje ir pačiam nėra sunku susirasti darbą. Be to, yra agentūrų, siūlančių darbą Anglijoje be jokio išankstinio mokėjimo. Tikėjomės Danijoje daugiau uždirbti, tačiau niekada nebūčiau pagalvojusi, kad ir Anglijoje, civilizuotoje šalyje, žmonės gali būti apgyvendinami tokiomis pasibaisėtinomis sąlygomis“, – apie gyvenimą lietuvių emigrantų rojumi vadinamoje šalyje papasakojo marijampolietė Vaida. Vardą moteris prašė pakeisti, nes Lietuvoje likę artimieji apie tokias gyvenimo sąlygas nieko nežinojo.

Daugiau: tiesa.com: “vietoj žadėto rojaus Danijoje – pasibaisėtinos sąlygos Anglijoje”

Rašyti komentarą