Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sprendimas dėl Šilutės muziejaus pastatų – rudenį

Publikuota: 2014 rugpjūčio 05 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Valdžios Šilutės rajono savivaldybėje keičiasi, bet jų įpročiai – ne.

Nuo birželio 9 d., kai Šilutės r. savivaldybės tarybos sekretoriate buvo užregistruotas asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ kreipimasis dėl kraštotyros muziejaus pastatų išbraukimo iš privatizuojamų objektų sąrašo ir jų perdavimo miesto bendruomenės poreikiams kartu su šią iniciatyvą palaikančių gyventojų parašais – jų buvo surinkta daugiau kaip 2000, jau praėjo beveik 2 mėnesiai, tačiau lig šiol nesulaukta jokio atsakymo.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai tokio pobūdžio raštai, švelniai tariant, pasiklysta Savivaldybės koridoriuose, ir pilietiškiems bendruomenės atstovamas tenka priminti valdžiai apie save.

Pastaruoju atveju pasiteisinimas, kad valdžios perversmas sutrukdė laiku – bent per 30 dienų – parengti atsakymą į visuomenininkų kreipimąsi – tik priedanga kažkieno neveiklumui. Ir neaišku, kiek dar būtų tekę jo – atsakymo – laukti, jeigu ne tie visuomenininkai…

Vakar elektroniniu paštu buvo kreiptąsi į Savivaldybės tarybos sekretoriatą. O šiandien iš tarybos sekretoriaus Andriaus Jurkaus sužinojome, kad šį rytą duotas nurodymas Komunikacijos skyriui parengti oficialų atsakymą į asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ kreipimąsi. Tarybos sekretorius, be kita ko, dar informavo, kad politinį sprendimą dėl muziejaus pastatų rajono valdančioji dauguma ketinanti priimti rugsėjo mėnesį, prieš tai pasitarusi su vietos bendruomene.

„Šilutės ETA Žinių“ šaltinių teigimu, dauguma Laurinaičio koalicijos narių pritaria tam, kad Šilutės muziejaus pastatai būtų išbraukti iš privatizuojamų objektų sąrašo, tačiau esą kol kas nerandama sutarimo dėl jų tolesnio naudojimo, kai muziejus bus iškeltas į miesto (H. Šojaus) dvarą. Vienas iš siūlomų variantų – dalį muziejaus patalpų užleisti Turizmo informacijos centrui, kuris dabar glaudžiasi dvare.

Susiję: “Trumpai: 2145″,
“Šilutiškiai be muziejaus nenurims: pradedami rinkti parašai”

Ne į temą

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą