Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Stankevičius ir jo „pamokėlė“ rajono valdantiesiems

Publikuota: 2014 rugpjūčio 01 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Suokalbininkai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Suokalbininkai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vos prieš savaitę, Ekonomikos ir finansų komiteto posėdžio metu, viešai deklaravęs, kaip į opoziciją nustumti tarybos nariai mokantys susitaikyti su postų praradimais, pirmasis Šilutės „darbietis“ Saulius Stankevičius vakarykščiame Tarybos posėdyje pats pirmas suskubo stabdyti į opozicijos atstovus Savivaldybei pavaldžių įstaigų stebėtojų tarybose nukreiptą Laurinaičio koalicijos buldozerį.

Sprendimų projektus dėl naujos sudėties stebėtojų tarybų patvirtinimo svarstant Ekonomikos ir finansų komitete, opozicijos atstovai elgėsi stebėtinai santūriai. Tokį savo ir savo kolegų elgesį S. Stankevičius tuomet maždaug taip apibūdino: „Tegul tai bus pamokėlė dabartinei valdančiajai daugumai, kaip susitaikyti su postų praradimais – nesakome nė žodžio…“

Deja, tiek pirmasis „darbietis“, tiek kiti valdančiosios koalicijos oponentai ketvirtadienio posėdyje pamiršo savo nenesiai viešai deklaruotus principus, kai tik įžvelgė galimybę įkąsti Laurinaičio daugumai. Mat pastaroji į posėdį susirinko nepilnos sudėties – 13 narių (be V. Pavilonio ir V. Kainovaičio). Todėl oponentams nusišalinus nuo balsavimo (S. Stankevičius pats pirmas pranešė, kad Darbo partijos frakcija nedalyvaus balsavime), neliko kvorumo, ir sprendimo projektus dėl Šilutės ligoninės, pirminės sveikatos priežiūros įstaigų bei UAB „Šilutės šilumos tinklai“ naujos sudėties stebėtojų tarybų patvirtinimo teko atidėti kitam posėdžiui.

Tokios tat būta S. Stankevičiaus „pamokėlės“ rajono valdantiesiems. Žinoma, ji nė iš tolo neprilygsta tai „pamokai“, kurią S. Stankevičius su savo „darbiečiais“ prieš tris mėnesius Šilutės prieplaukoje pravedė vienam miesto svečiui (“S. Stankevičius: nors ir susitepęs, užtat sausas”), be to, ir jos pasekmės žymiai paprasčiau ištaisomos – Taryba susirinks dar kartą ir priims visus atidėtus sprendimus.

Rašyti komentarą