Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuosprendis šilumos vartotojams atidedamas

Publikuota: 2014 liepos 22 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Didįjį centralizuotai tiekiamos šilumos kainos smūgį Šilutės vartotojai pajaus ne šiemet, kaip pageidavo šilumininkai, bet kitų metų rudenį.

Šilutės ETA Žiniose” jau buvo rašyta apie šilumininkų pageidavimą nuo šio rudens maždaug 13 proc., lyginant su dabartine, didinti Šilutėje centralizuotai tiekiamos šilumos kainą dėl praeitą žiemą sumažėjusio šilumos vartojimo, infliacijos ir kitų faktorių, remiantis VKEKK patvirtinta metodika. (“Šildymas: Gerų žinių metas baigėsi – šiluma brangs”, “Šildymas: Šilutė šildysis biokuru”). Tačiau dabartinė rajono valdžia pasistengė, kad šis nuosprendis šilutiškiams būtų atidėtas vėlesniam laikui – jau po kitąmet vyksiančių rinkimų į savivadybių tarybas. Mero pavaduotojas Algirdas Balčytis dėl to netgi vyko į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją („Trumpai: Šilutės valdžia mėgina švelninti situaciją šilumos ūkio sektoriuje“).

Savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje šį antradienį Ūkio skyriaus Turto poskyrio vedėja Zita Tautvydienė, pristatydama naująjį sprendimo projektą „Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Šilutės šilumos tinklai“ tiekiamos šilumos kainos dedamųjų nustatymo“, pranešė, kad dabar suminę vienanarę šilumos kainą daugiabučių namų gyventojams siūloma didinti jau ne 13, bet tik 4,3 proc. Esą to pasiekta sumažinus kainos pastoviosios dedamosios didėjimą dėl sumažėjusio šilumos suvartojimo ir investicijų šilumos ūkio plėtrai grąžą perkėlus į kitus metus.

Todėl ir didžiojo šilumos kainos šuolio šilutiškiai turėtų sulaukti kitąmet. Anot UAB „Šilutės šilumos tinklai“ ekonomistės Ritos Kamarauskienės, tai turėtų įvykti kitų metų rudenį.

Jeigu Savivaldybės taryba pritars pateiktam sprendimo projektui, o biokuro kaina išliks tokia pat, tai centralizuotai tiekiamos šilumos kilovatvalandė Šilutės gyventojams nuo rugpjūčio 1 d. kainuos 21,02 ct (su PVM ).

Šilumos kilovatvalandės kainos kintamoji dedamoji gali būti perskaičiuojama kas mėnesį, atsižvelgus į kuro kainos pokyčius.

1 skaitytojų komentaras
Ona 2014 liepos 23d., 10:355.20.108.122

O Šaulys gyrėsi, kad pastačius naują katilą kaina mažės. Nesupratau, tai vėl viskas išėjo ontrep?

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą