Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

H. Šojaus dvaro parke klesti savivalė

Publikuota: 2010 birželio 04 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

J. Stonys savavališkai nukasė apie 3 metrus apsauginio pylimo. (O. Lidžiaus nuotr.)J. Stonys savavališkai nukasė apie 3 metrus apsauginio pylimo. (O. Lidžiaus nuotr.)

Nekilnojamojo turto verslininkas Juozas Stonys H. Šojaus dvaro pastatų komplekso teritorijoje Šilutės mieste nukasė apie 3 metrus apsauginio pylimo, kuris jam trukdė išeiti iš šiuo metu rekonstruojamo valstybės saugomo pastato pro neteisėtai įrengtas duris.

Namas, kuriame kuriasi J. Stonys, galine siena yra prigludęs prie Šilutės miestą nuo Šyšos upės potvynių saugančio pylimo. Ant jo šiais metais turėtų būti įrengtas pėsčiųjų – dviračių takas pagal ES fondų finansuojamą projektą.

Pats J. Stonys telefonu aiškino “Šilutės ETA žinioms”, kad nukasė pylimą, siekdamas apsaugoti pastato mūrą nuo drėgmės. Be to, sakė, jis niekada nesutiksiąs, kad jam pro langus vaikščiotų žmonės, važinėtų dviračiai.

J. Stonys tikino, kad pylimas bus atstatytas toliau nuo namo, pakoregavus dviračių – pėsčiųjų tako projektą. Esą dėl to jis jau tarėsi ir su rangovais iš “Šilutės melioracijos” bendrovės, ir su minėtą projektą koordinuojančiu Šilutės r. savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vyriausiuoju specialistu Romualdu Ambrulaičiu.

iš kito kampoTačiau, pasirodo, ne viskas yra taip, kaip pasakoja pylimų ardytojas.

Anot R. Ambrulaičio, J. Stonys iš tikrųjų buvo pas jį užėjęs ir pareiškė, kad neleis dviračiams važinėti pro jo langus. Tačiau Savivaldybė nesiruošianti ką nors keisti dėl vieno žmogaus užgaidų.

Apie J. Stonio savivalę R. Ambrulaitis žadėjo pranešti rajono savivaldybės vadovams.

Nieko apie J. Stonio sugalvotą pylimo rekonstrukciją sakė nežinantys ir Šilutės melioratoriai.

Už pylimo ardymą J. Stoniui gresia bauda, be to, jam teks atstatyti sugadintą hidrotechninį įrenginį.

Savo žodį dėl valstybės saugomo pastato rekonstrukcijos tars Kultūros paveldo departamentas, kurio specialistai iš Klaipėdos teritorinio padalinio žadėjo atvykti į Šilutę dar šį penktadienį. Apie galimai neteisėtą J. Stonio veiklą jiems pranešė Šilutės r. savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Viktoras Bičkauskas.

Kiek keistai į pranešimą apie J. Stonio darbus Šyšos upės pakrantėje sureagavo Klaipėdos apskrities pastatų priežiūros inspektorius Kazys Galickas. Nors apie galimai neteisėtai rekonstruojamą namą H. Šojaus dvaro parke, vos už kelių šimtų metrų nuo inspektoriaus darbo vietos, jam buvo pranešta prieš kelias dienas, K. Galickas lig šiol nematė reikalo tuo pasidomėti. Vien todėl, kad buvo pranešta žodžiu…

Pylimas toje vietoje ardomas ne pirmą kartą. Prieš keletą metų kastuvu jį buvo nužeminęs toks Aleksandras Dobrovas. Nors už tą darbelį jam buvo paskirta administracinė bauda, pylimo niekas taip ir neatstatė.

Rašyti komentarą