Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Be vietos: Meno mokyklai šviečiasi buvusi pradinė. Po metų

Publikuota: 2014 birželio 19 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Tačiau kol kas neaišku, kur Šilutės rajono vaikų meno mokyklos (toliau – Meno mokykla) muzikos skyrius glausis ateinančiais mokslo metais.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos parengtą sprendimo projektą dėl Meno mokyklos muzikos skyriaus laikino – vieniems mokslo metams – perkėlimo į Martyno Jankaus pagrindinę mokyklą jau atmetė du iš trijų Savivaldybės tarybos komitetų. Ar šis sprendimo projektas pasieks kitą ketvirtadienį vyksiantį Tarybos posėdį, priklausys nuo to, kokį sprendimą šiandien po pietų priims Socialinių reikalų komitetas.

Kita vertus, jeigu naujai besiformuojanti rajono valdančioji dauguma ir toliau laikysis išvien, Savivaldybės administracijos (žinoma, ne be dabartinės rajono valdžios įtakos) parengtas planas, net jeigu sprendimo projektas ir bus palaimintas Socialinių reikalų komitete, gali būti galutinai sužlugdytas Tarybos posėdyje.

Meno mokyklos bendruomenė pageidauja, kad muzikos skyrius, kol jiems bus skirta nuolatinė pastogė, būtų paliktas dabartinėse (privatizuotose) patalpose. Jų nuoma iš savininko Savivaldybei atsieitų 3-4 tūkst. litų per mėnesį.

Meno mokyklos dailės skyrius jau persikėlė į Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpusą Lietuvininkų gatvėje (buvusi Šilutės pradinė mokykla). „Dailiokams“ patalpos čia suteiktos vieniems mokslo metams. Bent kol kas.

Kur po metų įsikurs visa Meno mokykla, turės nuspręsti Taryba.

Savivaldybės administracija yra parengusi tris alternatyvas: Kalinausko g. 10 (Žibų pradinė mokykla, 3 ir 4 aukštai), Liepų g. 16 (Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centras) ir Lietuvininkų g. 38 (Pamario pagr. m-los pradinių klasių korpusas).

Naujai besiformuojanti rajono valdančioji dauguma linksta į trečiąjį variantą.

O kur dėsime pradinukus? – atsakymo į šį klausimą kol kas irgi nėrą.

Atsakomybę dėl įtampos ir gresiančių papildomų išlaidų, ko gero, turėtų prisiimti visa Savivaldybės taryba, kuri dėl nuolatinių grumtynių dėl šiltesnės vietos po saule seniai tapo neįgali deramai spręsti viešuosius reikalus.

Susijęs: “Gėda! Šaras nėrė į krūmus (nuotr.)”

Rašyti komentarą