Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lrt.lt: Šilutės rajono ūkininkai ieško teisybės

Publikuota: 2014 birželio 18 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

Žoliapjovė taupiems. (mkk.lt nuotr.)Žoliapjovė taupiems. (mkk.lt nuotr.)

Apgauti įmonės, pagalbos neranda ir valstybinėse institucijose.

Šilutės ir šalia esančių rajonų ūkininkai neranda institucijos, galinčios apginti jų interesus. Žemės ūkio technika prekiaujančios įmonės apgautų ir didžiulius nuostolius patyrusių ūkininkų teigimu, vienintelė viltis susigrąžinti pinigus – teismas.

Sutartis pasirašė dar žiemą

Bendrovės atstovai pas Šilutės rajono ūkininkus su dalomąja medžiaga ir pasiūlymais pradėjo važinėti jau žiemą. Nemažai ūkininkų susidomėjo Šilalės rajone, Kvėdarnos seniūnijoje, Papynaujo kaime įsikūrusios bendrovės atstovų įvardinamomis „čekų“ gamybos šienapjovėmis „PRAHA GX 265“.

„Tarp ūkininkų vyrauja nuomonės, jog geriausią žemės ūkio techniką gamina vokiečiai, suomiai, švedai, prancūzai, tačiau šie gamintojai yra pakankamai brangūs. Prie pigesnių, tačiau kokybiškų gamintojų priskiria čekus“, – pasakojo viena iš į bendrovės pinklės patekusių ūkininkių Monika Žąsytienė.

Anot jos, bendrovė ūkininkams siūlė (kaip jie patys įvardijo) čekiškas šienapjoves. Kadangi prekės kaina buvo labai patraukli ir daug ūkininkų ja susiviliojo, sutartys su minima firmo buvo pradėtos sudarinėti masiškai.

Tačiau jau gegužės mėnesį, kuomet ant nosies visi šienapjūtės darbai, ūkininkai pasijuto apgauti. Bendrovė prieš pat šienapjūtę pradėjo vežti šienapjoves savo klientams. Pirmiausiai paaiškėjo, kad dvi šienapjovės pavadintos vienodai, tačiau jos skiriasi. Pradėjus domėtis, kodėl taip atsitiko, paaiškėjo, jog įmonė dėl didelio kiekio užsakymų nespėjo vežti šienapjovių iš „Čekijos“, todėl vieni gavo naują modelį, kiti – seną, teigiama ūkininkų išplatintame pranešime spaudai.

Daugiau: lrt.lt: “Ūkininkai ieško teisybės: apgauti įmonės, pagalbos neranda ir valstybinėse institucijose”

Rašyti komentarą