Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Projekte „PaTInKA!“ mokėsi IT naujovių

Publikuota: 2014 gegužės 29 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šių metų vasario-gegužės mėnesiais keliolika Šilutės Vydūno gimnazijos mokinių mokėsi kompiuterinės grafikos gudrybių. „Kompiuterinė grafika“ – tai viena iš šalyje vykdomo projekto „Patrauklios IT inovacijos kuria ateitį“ programų.

Šis projektas, kurį organizavo „Infobalt“ ir Lietuvos informatikos mokytojų asociacija, skatina mokinius pasinerti į informacinių technologijų pasaulį, aktyviau domėtis IT naujovėmis. Užsiėmimus mokiniams vedė mūsų gimnazijos informacinių technologijų mokytoja ekspertė Tatjana Balvočienė.

Mokėmės dirbti su maketavimo ir grafikos apdorojimo programomis, gilinomės į grafinio dizaino ir komponavimo, spalvų derinimo, tipografikos subtilybes. Įgytus įgūdžius mokiniai pritaikė atlikdami kūrybinius darbus. Dalis mokinių kūrė K. Donelaičio tema ir savo darbus pateikė Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuotam konkursui „Donelaitika: kompiuterinės interpretacijos“. Miesto šventės metu, šeštadienį, šie kūriniai bus pristatyti mokinių konkursinių darbų parodoje, kurios atidaryme sužinosime ir konkurso rezultatus.

Džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti šiame projekte, ir manau, kad įgytos žinios man tikrai pravers ateityje. Jei bus vykdoma daugiau tokių projektų, būtinai juose dalyvausiu. Beje, šiuose užsiėmimuose įgijome ne tik naujų žinių ir įgūdžių, bet gavome ir Viešosios įstaigos „Informacijos technologijos mokymo centras“, kuri organizavo programos „Kompiuterinė grafika“ įgyvendinimą, pažymėjimus. Iš viso Lietuvoje projekte „PaTInKa!“ dalyvavo apie 1000 įvairaus amžiaus mokinių, juos mokė apie 100 mokytojų.

Viktor Vostrikov, Šilutės Vydūno gimnazija, 1e klasė

vydunas.lt inf.

Rašyti komentarą