Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Policija stiprina eismo dalyvių kontrolę

Publikuota: 2014 gegužės 23 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Lietuvos policijai nerimą kelia šių metų keturių mėnesių avaringumo statistika Lietuvoje – palyginti su 2013 metų tuo pačiu laikotarpiu, ji yra gerokai blogesnė.

Eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užregistruota 32 proc. daugiau, žmonių žuvo 4 daugiau, sužeista žmonių net 36,6 proc. daugiau. Neblaivių vairuotojų sukeltuose eismo įvykiuose žuvo 12 žmonių (6 daugiau negu 2013 m. sausio-balandžio mėn.), dar 119 sužeista (32 daugiau). Šį mėnesį (iki gegužės 14 d.) jau žuvo 5 žmonės: 3 vairuotojai, tarp kurių 17 metų vaikinas, ir 2 pėstieji.

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, atsižvelgdamas į susidariusią netoleruotiną eismo saugumo situaciją mūsų šalyje, šalies policijos įstaigoms nurodo sustiprinti eismo dalyvių kontrolę.

Iki vasaros pabaigos policijos pareigūnai vykdys griežtą pradedančiųjų ir jaunų vairuotojų, taip pat motociklų ir mopedų vairuotojų kontrolę – kasdien organizuos neviešąjį patruliavimą tokių vairuotojų daromiems šiurkštiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti ir jiems užkardyti (važiavimo greitis, važiavimas per sankryžas, lenkimas, pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, sustojimas ir stovėjimas ir pan.).

Dar daugiau dėmesio bus skiriama transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimams. Tokių patikrinimų metu ypatingas dėmesys bus skiriamas ir jaunų vairuotojų būklei dėl galimo apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų įvertinti. Pažeidimams fiksuoti bus naudojamos policijos turimos vaizdo fiksavimo priemonės.

Kauno, Marijampolės ir Panevėžio apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai vykdys kasdienes prevencines priemones kelyje „Via Baltica“, skirtas krovininių transporto priemonių ir autobusų vairuotojų kontrolei. Pagal galimybes bus pasitelkiamos ir kitų apskričių kelių policijos pajėgos, bendradarbiaujama su Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos regionų departamentų pareigūnais.

Taip pat, baigiantis mokslo metams, policijos pareigūnai lankysis bendrojo lavinimo mokyklose ir moksleiviams dar kartą primins apie jų saugų elgesį vasarą.

policija.lt inf.

Rašyti komentarą