Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Velniop demokratiją: Šilutės valdantieji vengia viešosios nuomonės

Publikuota: 2014 gegužės 22 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Savivaldybės tarybos valdančioji dauguma, pasitelkusi į pagalbą administraciją, žlugdo opozicijos iniciatyvą surengti Šilutėje gyventojų apklausą dėl privatizuoti ruošiamų kraštotyros muziejaus pastatų perdavimo vietos bendruomenės poreikiams.

Tarybos sprendimo projektą dėl vietos gyventojų apklausos organizavimo rajono valdančiųjų pastangomis jau atmetė du iš trijų komitetų – Ekonomikos ir finansų bei Teritorijų ir kaimo reikalų.

Rajono valdantiesiems puikiai asistuoja Savivaldybės administracijos valdininkai. Antai Ekonomikos ir finansų komitete Personalo ir teisės skyriaus vedėjas Arvydas Bielskis teigė, kad šių metų biudžete tam nėra numatyta pinigų, ir iš viso Savivaldybė neturinti gyventojų apklausų organizavimo patirties…

Tarybos opozicijos parengtas sprendimo projektas dėl vietos gyventojų apklausos organizavimo šiandien po pietų dar bus svarstomas Socialinių reikalų komitete.

Į asociaciją „Šilutės bendruomenės namai“ susibūrę visuomeninkai savo ruožtu sėkmingai tęsia muziejaus pastatų perdavimui miesto bendruomenei pritariančių gyventojų parašų rinkimą – jau surinkta apie 1000 parašų.

Birželio pradžioje visi surinkti parašai kartu su peticija bus įteikti Šilutės rajono savivaldybės tarybai.

Susijęs: “Šilutiškiai be muziejaus nenurims: pradedami rinkti parašai”

Rašyti komentarą