Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės bibliotekoje atidaryta „Grafikos kūrimo stovykla – studija“

Publikuota: 2014 balandžio 29 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Dalios Vasiliauskytės nuotr.Dalios Vasiliauskytės nuotr.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kristijono Donelaičio skaitykloje atidaryta ekslibrisų mokyklėlė „Grafikos kūrimo stovykla – studija“ ir surengta pirmoji edukacinė pamoka „Pamario krašto atpažinimo simbolis – vėtrungės“.

Ekslibrisus kūrė Pamario ir M. Jankaus pagrindinių mokyklų mokiniai. Grafikos kūrimo subtilybių vaikus mokė Šilutės rajono vaikų meno mokyklos Dailės skyriaus mokytojas Andrius Sirtautas.

Edukacinės pamokos dalyviai susipažino su ekslibrisų kūrimo technika, jaukioje erdvėje kūrė ekslibrisus ar kitus grafikos darbus. Užsiėmimas ne tik įtraukė, leido išbandyti savo jėgas, atskleisti kūrybiškumą, fantaziją, bet ir atnešė smagaus šurmulio, suteikė galimybę dalintis mintimis, įspūdžiais, idėjomis.

Edukacinių užsiėmimų tikslas – formuoti vietos knygos ženklo – ekslibriso tradicijas, pažintiniais, edukaciniais, meniniais, istoriniais aspektais papildyti Pamario krašto kultūros vertybes, ugdyti jaunosios kartos kultūros paveldo tapatumo vertės suvokimą ir puoselėjimą.

Kūryba išlaisvina, padeda atrasti save, atskleisti talentus. Be to, kuriant grupėje, tai ir puikus būdas bendrauti, skleisti teigiamas emocijas, kurių edukacinės pamokos metu tikrai netrūko. Tikėtina, kad tokie užsiėmimai kažkam gali tapti kelio į profesionalų meno pasaulį pradžia.

2014 m. viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose bus surengta daugiau edukacinių užsiėmimų „Grafikos kūrimo stovykloje – studijoje“ užsiėmimai, jie vyks gegužės, rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais. Į juos bus kviečiami dalyvauti Pamario krašto vaikai (nuo 12 metų), jaunimas ar net suaugusieji ir sukurti savo ekslibrisą. Geriausius darbus numatoma pristatyti visuomenei parodoje.

Dėl išsamesnės informacijos ar noro dalyvauti edukaciniuose „Grafikos kūrimo stovyklos – studijos“ užsiėmimuose prašome paskambinti tel. (8 441) 78214 ar parašyti el. paštu bnijole@silutevb.lt , loretal@silutevb.lt arba užsukti į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką, Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyrių (III a.).

Loreta Liutkutė, Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Dalios Vasiliauskytės nuotr.

Rašyti komentarą