Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prieš lemiamą žygį – baidarių krikštynos

Publikuota: 2010 gegužės 27 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Iki projekto “Dėl Tavęs aš perplauksiu jūrą“ pradžios liko vos kelios dienos. Nuo birželio 1-osios pradedama laukti starto, kurio tikslią datą lems žygiui per jūrą palankūs orai.

Penktadienį, paskutiniuosius pasirengimo žygiui štrichus dėliojantys Paulius Paulionis, Marius Norvaišas ir rusniškis Domantas Laukevičius klaipėdiečiams paskelbs baidarių vardus ir Klaipėdos piliavietėje, ant Danės krantinės, surengs simbolines jų krikštynas.

Pasak projekto “Dėl Tavęs aš perplauksiu jūrą“ kapitono P. Paulionio, vardų rinkimas buvo ilgas procesas, kuris vyko treniruojantis jūroje, stebint baidarių charakterius ir kiekvienam individualiai su jais susigyvenant.

Atsakingai rinkti ne tik 300 km į Švediją vyrus plukdysiančių baidarių vardai, bet ir jas suteiksiančių krikštamočių kandidatūros.

“Gal kam ir juokinga, bet į jūrą einantys vyrai rimtai žiūri į šias senas jūrines tradicijas“, -sakė P. Paulionis, kol kas neatskleidžiantis nei baidarių, nei jų krikštamočių vardų.

Greitai lietuviškus vardus turėsiančias baidares vyrai prieš pusantro mėnesio parsigabeno iš estų kompanijos “Tahe Marine“. Jos, pasak P. Paulionio, gerokai skiriasi nuo senųjų.

Tai – tikros jūrinės baidarės: ilgesnės, siauresnės ir lengvesnės. Šios savybės suteikia geresnį baidarių slydimą Baltijos bangomis, bet kartu – ir didesnį jautrumą smūgiams, fizinėms apkrovoms.

Šiemet vyrai turi ir daugiau specialios įrangos, kuri gerokai palengvins žygio įgyvendinimą. Tai – vadinamieji sausi kostiumai, kurie ne tik apsaugo nuo šalčio, nepraleidžia vandens, bet dėl juose esančio oro sluoksnio įkritus į vandenį atlieka gelbėjimosi rato funkciją.

Visus žygio momentus fiksuos ant šalmų sumontuotos filmavimo kameros, vyrai turės gerą radijo ryšį, profesionalią navigacinę įrangą su jūrlapiais, į baidares integruotus kompasus ir kitą įrangą.

Baidarių krikštynose bus galimybė ne tik pamatyti, pačiupinėti ir viską sužinoti apie žygyje naudojamą techniką. Vyrai pasiryžę atvirai papasakoti, su kokiomis problemomis jau susidūrė rengdamiesi projektui. Ir kas jų dar laukia netolimoje ateityje.

Krikštynų pradžia – 12 val.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą