Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

PSPC vadovui – rajono valdančiųjų kirtis

Publikuota: 2014 kovo 31 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Savivaldybės taryba nepritarė Šilutės PSPC vadovo L. Indriuškos veiklos ataskaitai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Savivaldybės taryba nepritarė Šilutės PSPC vadovo L. Indriuškos veiklos ataskaitai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės taryboje nėra vietos argumentams: sprendimai čia priimami organizuotoje politikų grupėje, iš anksto susitarus.

Mikroklimatą Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centre (toliau – PSPC) rajono valdžia gerina menkindama jos vadovo autoritetą: Savivaldybės taryba ketvirtadienio posėdyje nepritarė šios įstaigos vadovo Liutauro Indriuškos 2013 metų veiklos ataskaitai.

Rimtų argumentų, kodėl PSPC vadovas nusipelnė tokio viešo pažeminimo, bent jau pastarajame Tarybos posėdyje nebuvo išsakyta. Nebent vicemero Virgilijaus Pozingio asmeninę neigiamą nuomonę apie pernai rudenį įvykusio konkurso į PSPC vadovus sąlygas ir šios įstaigos darbo kokybę laikytume priežastimi nepritarti vadovo veiklos ataskaitai.

Tarybos dauguma, nepritardama L. Indriuškos ataskaitai, tarsi pareiškė nepasitikėjimą juo. Tačiau, anot Tarybos sekretoriaus Jono Jauniaus (vėliau telefonu tai patvirtino ir Savivaldybės administracijos Personalo ir teisės skyriaus vedėjas Arvydas Bielskis), kokių nors tiesioginių teisinių pasekmių dėl tokio Tarybos politikų sprendimo L. Indriuška neturėtų sulaukti.

„Tai labiau teorinis ženklas, kad PSPC vadovas turi galvoti, kaip toliau bendraus su savo darbdaviu“, – sakė telefonu J. Jaunius.

Pasigenda argumentų

Pats L. Indriuška teigia nematantis jokių priežasčių, kodėl Taryba turėtų nepritarti jo ataskaitai. „PSPC vadovu pernai realiai dirbau tik dvi savaites, ir man nebuvo iškelta jokių užduočių, dėl kurių neįvykdymo dabar turėčiau būti baudžiamas, – teigė telefonu Šilutės PSPC vadovas. – Vienintelis klausimas – mikroklimatas įstaigoje. Tačiau Tarybos komitetuose ir dėl to kažkodėl nebuvo jokių klausimų“.

Paklaustas, ar nesvarstąs apie galimybę pakartotinai teikti Tarybai savo veiklos ataskaitą, L. Indriuška atsakė, jog pirma norėtų sužinoti, kas konkrečiai nepatinka rajono valdantiesiems.

Kas kaip balsavo dėl Šilutės PSPC vadovo 2013 metų veiklos ataskaitos

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

L. Indriuška PSPC vadovo pareigas oficialiai pradėjo eiti tik nuo praeitų metų gruodžio 9 d. Iki to laiko jis darbavosi PSPC viešųjų pirkimų organizatoriumi, o nuo praeitų metų vasaros, kai iš pareigų buvo atleista Jadvyga Ažukaitienė, dar ir laikinai ėjo šios viešosios įstaigos vadovo pareigas.

Lygiai prieš metus tokioje pat situacijoje, kaip dabar L. Indriuška, buvo atsidūrusi jo pirmtakė: 2013-ųjų kovo gale Taryba nepritarė jos veiklos ataskaitai. Ir tai tapo jos išvarymo iš PSPC pradžia.

J. Ažukaitienei koją tuomet pakišo žlugęs Ūkio bankas, kuriame Šilutės PSPC laikė per 2 mln. litų.

Beje, L. Indriuškos laukia dar vienas išbandymas, kai Taryboje bus tvirtinama Šilutės PSPC finansinės veiklos ataskaita.

Susiję: “Šilutės PSPC: Išvarymas. Pabaiga”,
“L. Indriuška įsitvirtina naujose pareigose”

Rašyti komentarą