Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ministras V. Mazuronis: “Nevok ir nereikės drebėti dėl baudų”

Publikuota: 2014 kovo 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Ministras V. Mazuronis (antras iš kairės, šalia jo Šilutės r. savivaldybės meras Š. Laužikas) žada dar labiau spausti brakonierius. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Ministras V. Mazuronis (antras iš kairės, šalia jo Šilutės r. savivaldybės meras Š. Laužikas) žada dar labiau spausti brakonierius. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Aplinkos ministro Valentino Mazuronio manymu, tos drastiškos priemonės – mokesčių už gamtai padarytą žalą padidinimas, kurių ministerija jau ėmėsi, siekdama pažaboti Lietuvoje nelegalią žvejybą ir medžioklę, su kaupu pateisino lūkesčius: atsirado galimybė skirti daugiau pinigų žuvims veisti ir kitoms gamtosauginėms problemos spręsti, o patys brakonieriai, ministro žodžiais tariant, vienas po kito siunčiami į nokdauną.

„Tas šokas, ką mes padarėme, mano, manymu, pasiekė tikslą, – teigė ministras V. Mazuronis šį penktadienį priešpiet Šilutėje įvykusiame susitikime su rajono savivaldybės administracija ir krašto gyventojais. – Tikslas – ne tik baudos – anksčiau ar vėliau jos vis tiek bus surinktos. Tikslas – perlaužti situaciją… Brakonieriai – nokdaune“.

Tačiau, anot ministro, ties pasiektu neketinama sustoti. Esą Seimą jau pasiekė siūlymas dar labiau sugriežtinti brakonierių atsakomybę, konfiskuojant jų transporto priemones ir kt.

Susitikime Šilutėje taip pat kalbėta apie pradėtą vykdyti reformą regionų aplinkos apsaugos departamentuose. Jiems paliekama vienintelė – kontrolės funkcija. Planuojama gausinti aplinkosaugininkų gretas, suteikiant inspektorių statusą miškininkams bei pasitelkiant gausesnes neetatinių inspektorių pajėgas. Pastariesiems ketinama supaprastinti priėmimo į gamtosaugininkų gretas sąlygas.

Tapti visuomeniniais aplinkos apsaugos inspektoriais ministras žada pakviesti ir savivaldybių merus. „Parodykime, kad viską padarėme šioje srityje. Po to galbūt jūsų pavyzdžiu paseks departamentų ir skyrių vadovai“, – kalbėjo ministras.

Ministras V. Mazuronis priminė, kad apie pastebėtus nusikaltimus prieš gamtą jau galima pranešti trumpuoju telefono numeriu 112.

Susitikime Šilutėje taip pat kalbėta apie skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą, Nemuno deltos upių vagų valymą, atliekų tvarkymą ir kt. Plačiau apie visa tai – kitą savaitę.

Rašyti komentarą