Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės savivaldybė susitaikė su Klaipėdos RATC

Publikuota: 2014 kovo 28 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Praeitą vasarą Šilutės rajono savivaldybė kreipėsi į teismą dėl UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) valdybos sprendimų panaikinimo. Ginčo objektu buvo tapęs padidintas Dumpių sąvartyno „vartų mokestis“. Tačiau vėlesnėse diskusijose savivaldybės administracija ir KRATC rado kompromisą, kuris buvo įteisintas abiems pusėms priimtina taikos sutartimi.

Šilutės rajono savivaldybė pripažino dėl atliekų priėmimo į sąvartyną susidariusią skolą ir pasiūlė jos grąžinimo grafiką.

KRATC iš savo pusės neskaičiuos delspinigių nuo nesumokėtos sumos ir netaikys skolai įstatymo leidžiamų 9 proc. metinių palūkanų.

Teismui patvirtinus taikos sutartį, nebeliko ginčo ir Šilutės rajono savivaldybės iškeltoje byloje, todėl Klaipėdos miesto apylinkės teismas 2014 m. kovo 19 dieną neskundžiama nutartimi bylinėjimąsi tarp šalių nutraukė, t.y. Šilutės rajono savivaldybės ieškinį paliko nenagrinėtą.

Analogiškas bylas dėl „vartų mokesčio“ padidinimo 2013 metais KRATC buvo iškėlusios ir kitos Klaipėdos regiono savivaldybės. Tačiau 2014 m. vasarį ir kovą Klaipėdos miesto apylinkės teismas atmetė Palangos miesto, Kretingos, Skuodo ir Klaipėdos rajonų savivaldybių ieškinius. O dar 2013 metų gruodį apeliacinės instancijos teismas su KRATC valdybos sprendimu nesutikusias savivaldybes įpareigojo mokėti padidintą „vartų mokestį“.

Nepaisant, kad teismų sprendimai yra palankūs KRATC, bendrovė visoms savivaldybėms siūlė ir tebesiūlo siekti taikaus susitarimo. Taikos sutartį su KRATC jau yra pasirašiusi ir Kretingos rajono savivaldybė.

ve.lt inf.

Rašyti komentarą