Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Be vietos: darbo grupė imasi Meno mokyklos reikalų

Publikuota: 2014 kovo 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Meno mokyklos bendruomenė nori Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpuso. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Meno mokyklos bendruomenė nori Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpuso. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojo Virgilijaus Pozingio vadovaujama darbo grupė, kuriai pavesta spręsti dėl naujų patalpų suteikimo rajono vaikų meno mokyklai (toliau – Meno mokykla), penktadienį rinkosi į posėdį.

Oficialiai nepatvirtintomis žiniomis, darbo grupėje kol kas apsistota ties dviem variantais: Meno mokyklą įkelti į Žibų pradinės mokyklos viršutinius aukštus arba į Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpusą (buvusi Šilutės pradinė mokykla), pradinukus iškeliant į M. Jankaus pagrindinę mokyklą.

Bet kuriuo atveju bus reikalingos milžiniškos investicijos patalpoms – tiek Žibų, tiek ir M. Jankaus mokyklose – suremontuoti, nemažai pinigų pareikalautų ir Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpuso pritaikymas Meno mokyklos muzikos skyriaus veiklai (sąmatos dar skaičiuojamos). Deja, pinigų tam Savivaldybė neturi, todėl, anot šaltinių, visos Meno mokyklos įkurtuves naujoje vietoje gali tekti atidėti bent vieneriems metams.

Šaltinių teigimu, darbo grupėje taip pat svarstyta apie galimybę šią problemą spręsti palaipsniui: esą Meno mokyklos dailės skyrių jau dabar būtų galima įkurdinti Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpuso trečiame aukšte…

Nemiega ir Savivaldybės tarybos opozicija: Tarybos mažuma parengė kreipimąsi į vicemerą V. Pozingį, kuriuo prašo darbo grupėje apsvarstyti ir galimybę Meno mokyklą perkelti į Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklai šiuo metu priklausantį pastatą miesto centre, Lietuvininkų g. 11.

Politinis sprendimas dėl patalpų Meno mokyklai Savivaldybės taryboje gali būti priimtas jau balandžio mėnesį.

Susijęs: Savivaldybės mero Šarūno Laužiko potvarkis dėl darbo grupės sudarymo,
„Demaskavimas“,
„Šilutės meno mokyklos ateitis vis dar miglota“

5 skaitytojų komentarai
:) 2014 kovo 21d., 14:5182.135.211.147
tik i pamario pradine mokykla, vaikai turetu erdves parodom, kurias ir miestieciai galetu ivertinti. o kisti kazkur I uzkampi, gal ir nereiketu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 5

Atsakyti

deja 2014 kovo 21d., 17:5178.61.255.46

Manau, kad menininkai nugyventų tas patalpas labai greitai. Pradinukai patys remontuodavosi, o iš kur pinigų remontui gaus menininkai?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 19

Atsakyti

Beja 2014 kovo 22d., 18:2278.61.133.89
Menininkai turi protingus ir pasiaukojančius tėvus, Jūs tik atiduokit mums tą pradinę mokyklą, mes patys susiremontuosim ir iš kailio išsinersim, kad tik mūsų vaikiukams geriau būtų. Pvz. mano vaikas visą šią žiemą meno mokykloje grojo su sriuke :(
Kaip Jums meno kaina?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 5

budulis 2014 kovo 24d., 10:1488.118.7.81

O Lauzikui dzin jis stovi isiviepes jam labai karsta,susitvarkes savo gyvenimeli,o po jo nors ir tvanas…

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

silutiske 2014 kovo 24d., 22:425.20.115.9

Kaip matau, tai menininkai, paskutiniu metu savo auksta menini lygi komentaruose islieja :-) idomu kuo cia viskas baigsis ir kas bus tas trecias, kuris juoksis :-)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą