Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gudobelių alėją vėl retina vandalai

Publikuota: 2010 gegužės 25 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

L. Mockaus nuotr.L. Mockaus nuotr.

Savaitgalį ten kažkas nulaužė du vos prieš pusantro mėnesio pasodintus medelius.

Pirmosios raudonžiedės gudobelės istorinėje miesto alėjoje, vedančioje iš centrinės Lietuvininkų gatvės į Šilutės pirmąją gimnaziją (anksčiau ten buvo Herderio mokykla), buvo pasodintos maždaug 1930 metais.

Tačiau per ilgą laiką alėja natūraliai išretėjo.

Prieš keletą metų buvo imtasi iniciatyvos alėją atkurti ir sutvarkyti pagal kraštovaizdžio architekto, aktyvaus Šilutės gražinimo draugijos nario Egidijaus Vidrinsko parengtą projektą. Tačiau ne visiems tuometinės UAB “Telesat” lėšomis pasodintiems medeliams buvo lemta prigyti, – daugumą jų kažkas išlaužė.

Šių metų balandžio 12 d. Šilutės seniūnijos rūpesčiu Gudobelių alėjoje buvo pasodinti 8 nauji medeliai (vieno kaina – apie 100 litų), iš jų 7 buvo atvežti iš Lenkijos. Deja, jie ir vėl kažkam užkliuvo…

Pirmadienio naktį nuo vandalų nukentėjo ir dvi dekoratyvinės tujos Antrojo pasaulinio karo karių kapinėse centrinėje miesto dalyje, netoli Gudobelių alėjos.

1 skaitytojų komentaras
lt 2010 gegužės 30d., 10:0184.32.208.142

Gal pasiūlykim jaunimui imtis iniciatyvos, Šilutės 500 jubiliejaus proga kitą pavasarį pasodinti už savo (Šilutės jaunimo) lėšas. O tai kas vyksta širdį drąsko…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą