Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Rusnės ir Juknaičių šokėjai pakviesti į Lietuvos dainų šventę

Publikuota: 2014 vasario 27 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šokių kolektyvas 'Rusnietis'. (Salos etnokultūros ir informacijos centro nuotr.)Šokių kolektyvas 'Rusnietis'. (Salos etnokultūros ir informacijos centro nuotr.)

Šeštadienį (vasario 22 d.) Šilutės kultūros ir pramogų centre šurmuliavo galybė šokėjų. Čia vyko atrankos koncertas į Pasaulinę Lietuvių dainų šventę 2014 „Čia mano namai“.

Atrankos komisijoje buvo VIDMANTAS MAČIULSKIS, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Choreografijos katedros docentas humanitarinių mokslų daktaras, šventės Šokių dienos meno vadovas, SNIEGUOLĖ EINIKYTĖ, Lietuvos liaudies kultūros centro Choreografijos poskyrio vadovė, šventės Šokių dienos koordinatorė, ILONA BALTIKAUSKAITĖ, Plungės kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių ansamblio “Suvartukas” meno vadovė, šventės Šokių dienos jaunimo grupių vyriausioji baletmeisterė, RITA KURPEIKYTĖ, Šilutės pirmosios gimnazijos liaudiškų šokių kolektyvo “Atlaja” vadovė, šventės Šokių dienos merginų šokių grupių baletmeisterė, VILIUS ŠLEINIUS, Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojas, Klaipėdos m. savivaldybės kultūros centro Žvejų kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvo „Vėtra“ meno vadovas, šventės vyresniųjų šokių grupių baletmeisteris.

'Juknaičių' šokėjai. (Salos etnokultūros ir informacijos centro nuotr.)

'Juknaičių' šokėjai. (Salos etnokultūros ir informacijos centro nuotr.)

Atrankoje dalyvavo šie Salos etnokultūros ir informacijos centro kolektyvai: Juknaičių sen. vyresniųjų šokių grupė „Juknaičiai“ (vad. Loreta Margarita Černeckienė) ir Vyresniųjų žmonių šokių kolektyvas „Rusnietis“ (vad. Solveiga Mockienė).

Kolektyvų kelis mėnesius lietas prakaitas šokio aikštelėse per repeticijas, kurių artėjant apžiūrai vis daugėjo, ir įdėtas darbas buvo įvertintas puikiai. Anot choreografo V. Mačiulskio, mūsų kolektyvai bus Pasaulinės Lietuvių dainų šventės 2014 „Čia mano namai“ puošmena. Vien tik pagyros kolektyvus lydėjo ir iš kitų komisijos narių.

O kokios gi šokėjų nuotaikos?

„Rusniečio“ šokėjai: „Repetavome labai daug, paskutiniąją savaitę kasdien, kelis kartus važiavome į Šilutę, įrašinėjome šokius, peržiūrėjome, savikritiškai vertinome kiekvieną judesį. Priimame kiekvieną kolektyvo narių pastabą ir dėl jų neįsižeidžiame. Štai ir rezultatas – mes Pasaulinėje Lietuvos šventėje. Iš paties V. Mačiulskio išgirsti „vien tik pliusai“ – pats didžiausias įvertinimas. Be galo džiaugiamės ir didžiuojamės savimi“.

„Juknaičių“ šokėjai: „Repetuojame tikrai daug, dažniausiai Juknaičių seniūnijos salėje, o nuo sausio 15 d. iki atrankos koncerto repetavom Šilutės kultūros ir pramogų centre – ačiū jiems, kad įsileido. Patyrėme lengvą šoką, kai komisijos narys V. Šleinius pasakė „Labai blogai“, bet kai šiuos jo žodžius nulydėjo juokas ir „Neturiu prie ko kabintis“, supratome – „Juknaičiai“ važiuos į Dainų šventę!“

Po visų atrankų komisija persvarstys Lietuvos liaudies kultūros centro 2008 m. Liaudiškų šokių kolektyvų grupavimą į kategorijas pagal meninį lygį, veiklą, rezultatus. Tikimės, kad „Juknaičiai“ ir „Rusnietis“ bus įvertinti aukščiausiomis kategorijomis.

Salos etnokultūros ir informacijos centro Kultūrinės veiklos vadybininkė Sonata Verbučianskė

Rašyti komentarą