Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

grynas.lt: Kuršių mariose veriasi properšos

Publikuota: 2014 vasario 22 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.

„Po šios nakties Kuršių marių ledą už dviejų kilometrų nuo kranto šiaurės kryptimi srovė jau sulaužė ir toliau didina properšą. Rytą vienas automobilis su meškeriotojais pasiekė Ventę, bet eiti į marių gilumą ledu vyrai jau nedrįso. Nesaugu“,- šeštadienį GRYNAS.lt pasakojo Ventės rago meteorologinių stebėjimų posto darbuotojas Rimas Rimkus.

„Laivas su oro pagalve iš Ventės į Neringą nuplukdė mokslinių tyrimų komandą, nes eiti pėsčiomis ar važiuoti ledrogėmis yra jau rizikinga“,- teigė jis. Dar vakar Aplinkos ministerija išplatino pranešimą, kuriame perspėjo apie ploną Kuršių marių ledą ir baudas, gresiančias ant jo vis dėlto išdrįsiantiems lipti drąsuoliams.

Išilginė kilometrinė srovių išgrauža lede – tai nepaneigiama ledonešio preliudija. Naktis buvo lietinga, šilti orai tęsiasi jau antrą savaitę, ir ledo šarvai neatlaikė, sparčiai pleišėja ne tik Kuršių mariose, bet ir Nemune, jo deltos atšakose Skirvytėje, Atmatoje, Pakalnėje, taip pat – žiemos potvynio užlietose ir ledu sukaustytose teritorijose.

Daugiau: grynas.lt: “Kuršių marių srovė žemiau Ventės rago jau perplėšė ledą”

Rašyti komentarą