Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tarybos opozicija: valdančiųjų požiūris į Šilutės rajono savivaldybės valdymą yra destruktyvus

Publikuota: 2014 sausio 22 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Tarybos opozicija savo lyderiu išrinko A. Jaką (antras iš kairės). (Oresto Lidžiaus nuotr.)Tarybos opozicija savo lyderiu išrinko A. Jaką (antras iš kairės). (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės VII šaukimo tarybos mažumos (opozicijos) pareiškimas, perskaitytas spaudos konferencijoje šių metų sausio 22 d.

“2013 m. gruodžio mėn. 09 d. Šilutės rajono savivaldybės tarybos (neeiliniame) 37-ame posėdyje susiformavusi nauja valdančioji dauguma ir naujai išrinktas meras Šarūnas Laužikas jau spėjo savo darbu įrodyti, kad jų požiūris į Šilutės rajono savivaldybės valdymą yra destruktyvus ir neparemtas nuosekliu strateginių tarybos veiklos planų ir prioritetinių projektų įgyvendinimu. Pavieniai ir prieštaringi valdančiųjų partijų lyderių pasisakymai žiniasklaidoje apie jų galimas programines veiklos kryptis tik patvirtina faktą, kad šie politikai neturi bendros veiklos programos ir vedami savo asmeninių ambicijų skirtingai įsivaizduoja tolimesnę Šilutės rajono savivaldybės ateitį.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos opoziciją neramina tai, kad Darbo partijos frakcijos taryboje siūlymu išrinktas rajono meras Šarūnas Laužikas tampa ir šios partijos įkaitu bei įrankiu formuojant Savivaldybės administracijos vadovybę. Tai patvirtina Šilutės rajono savivaldybės tarybos paskutiniai sprendimai dėl savivaldybės administracijos vadovybės sudarymo ir jos vadovams nepagrįstų priemokų prie atlyginimo skyrimo.

Pats Šilutės rajono meras Šarūnas Laužikas, prieš tvirtinant jį į šias pareigas, nuslėpė nuo savivaldybės tarybos ir LR Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje, kad neatsisakė individualios veiklos pagal verslo liudijimą ir, prisidengdamas nepelno projektu, siekia valstybės biudžeto bei Europos sąjungos fondų lėšomis modernizuoti privačią prieplauką prie savo namų Ventėje.

VšĮ „Pasienio žuvys“, kurios steigėja ir dalininkė yra Šilutės rajono savivaldybės taryba, vadovaujama Šarūno Laužiko, patvirtino 397,5 tūkst. Litų paramą mero projektui. Šilutės rajono savivaldybės tarybos opozicijos nuomone, šiam projektui ypatingą dėmesį turėtų skirti specialiųjų ir finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos valdančioji dauguma ir meras Šarūnas Laužikas jau spėjo parodyti savo neatsakingą požiūrį į įvairių darbo grupių atliktą darbą ir jų pateiktus veiklos projektus. Visų pirma, jos priimti sprendimai sustabdė ir iš esmės panaikino Šilutės rajono savivaldybės sporto struktūros ir veiklos pertvarką, kuriai vienbalsiai buvo pritarusi pati savivaldybės taryba. Ir tai buvo padaryta nepateikus jokių argumentų ar paaiškinimų.

2013 m. gruodžio mėn. 19 d. Šilutės rajono savivaldybės tarybos naujosios valdančiosios daugumos skubėjimas pakelti gyventojams mokestį už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą yra ne kas kita, o dabartinių Šilutės rajono savivaldybės vadovų bandymas lengviausiu keliu išspręsti skolų grąžinimo problemas gyventojų sąskaita. Čia būtina priminti, kad šios skolos susidarė dėl tų pačių savivaldybės vadovų Šarūno Laužiko ir Virgilijaus Pozingio kompetencijos ir atsakomybės stokos 2009 m. birželio mėn. 25 d. savivaldybės taryboje priėmus sprendimą dėl vietinės rinkliavos už komunalines atliekas surinkimą ir tvarkymą nuostatų ir vietinės rinkliavos dydžių patvirtinimo.

Tokie Šilutės rajono savivaldybės mero Šarūno Laužiko ir tarybos valdančiosios daugumos neatsakingi ir destruktyvūs žingsniai menkina savivaldybės tarybos darbą ir kelia pagrįstą Šilutės krašto žmonių nepasitikėjimą išrinktais savivaldybės tarybos nariais, savivaldybės mero institucija ir savivaldybės administracija.”

Pareiškimą pasirašė:
Šilutės rajono savivaldybės tarybos mažumos (opozicijos) pirmininkas Arvydas Jakas,
pirmininko pavaduotojas Algirdas Gečas,
pirmininko pavaduotojas Saulius Vytuvis

5 skaitytojų komentarai
Nuomonė 2014 sausio 22d., 16:0878.61.213.184

Ot tai bent konstruktyvai nuotraukoje!!!
Du sostus praradę – niekaip savęs realiame gyvenime neatranda, veikt nėr ką tai ir trainiojasi viešose vietose.
Vieno šiaip gyvenimo būdas būti viskuo nepatenkintu – lyg tai tiesos ieško, lyg tai tėvynės gaila o ir prasigyventi niekaip neišeina.
Ketvirtasis, ale pats gudriausias: “Kokią čia dar intrigą surezgus, o jei dar ir su verslu suderinus….”

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 28

Atsakyti

:) 2014 sausio 22d., 16:3782.135.211.147

neissipildziusiu lukesciu rauda, tiek dirbta , o vis kazkas pamaiso… Lauzikas visu bedu kaltinikas, jau ir mere prijaukinta buvo , ir projektukai judejo ten kur reikia, o cia Lauzikas . Iki rinkimu nedaug liko.Galima bus pasirodyti, juk TAIP?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 17

Atsakyti

Prisiminiau 2014 sausio 22d., 16:4978.61.213.184
Prieš keli šimtmečius humaniškesni laikai buvo – nuversdavo valdžią ir tuo pačiu galvas nukapodavo. O dabar tai žiaurūs laikai: palieka kankintis – visą likusį gyvenimą ilgėtis valdžios ir abejotinos garbės.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 8

Atsakyti

Anevas 2014 sausio 22d., 18:1178.61.237.27
Jakas,nesvarbu ar valždioje ar opzicijoje,bet su savo bendrmičiais tarybos nariais padarė Šilutei(uostas,šaltigatviai )dabar nori projektus įgyvendinti dėl sporto kompekso ir Šilokarčiamos,vėl blogai?Pozingio nupelnas sakryžoje tarp Lietuvininkų ir TIllžės gat. skiriamas juostas nubraižė(blaivas nepravažiuosi KET nepažeidęs),dabar Laužikui sporto komlekso nereikia,Šilokarčiamos kvartalo nereikia,,,Tikriausiai su reagalijomis ir ant savo vardinio krėslo lauks prieplaukoje kol kokie vikingai ar piratai dovanų atplukdys?(SVARBIAUSI REAGALIJŲ NEPAMIRŠTI,)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 7

Atsakyti

valdymas 2014 sausio 22d., 19:4895.130.9.190
Dėl valdymo… – jokios vilties, …kad tik mažiau pakenktų mūsų mylimai Šilutei.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą