Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Metų prekybininkė“ siekia naujų aukštumų

Publikuota: 2013 lapkričio 12 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Pasieniečiams vėl įkliuvo 55 metų amžiaus prekiautoja kontrabandiniais rūkalais, kurios nesumokėtų baudų suma jau kada viršijo 150 tūkst. litų.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Šilutės autobusų stotyje stebėjo gerai žinomą ir nekart jiems įkliuvusią 55 metų šilutiškę. Pasieniečiai užfiksavo ir sandėrį – nelegali prekiautoja kitai moteriai pardavė 40 pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių „Fest“ ir „NZ Gold“.

Pardavėja ir pirkėja VSAT pareigūnų buvo sulaikytos su įkalčiais.

VSAT Pagėgių rinktinėje pasieniečiai pardavėjai dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Nekart už tokius pažeidimus įkliuvusiai Šilutės gyventojai gresia maksimali administracinė bauda – nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Sprendimą šioje byloje priims teismas.

Atsakomybės neišvengs ir iš šios moters kontrabandinių rūkalų įsigijusi 54 metų pirkėja. Jai irgi pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą pirkėjai gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkst. litų.

Po apklausos abi sandėrio dalyves pasieniečiai paleido.

Neabejojama, kad pardavėjai skirta dešimttūkstantinė bauda tik papildys įspūdingą jos „pasiekimų“ sąrašą – jai skirtų ir nesumokėtų baudų suma jau perkopė 150 tūkst. litų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis šilutiškė nesyk yra įkliuvusi ir VSAT, ir policijos pareigūnams.

Paskutinį kartą pasieniečiai ją sulaikė birželį.

Kontrabandinių rūkalų pardavimu besiverčianti ir baudų nemokanti moteris yra bedarbė, gauna valstybės skiriamas pašalpas. Be to, savo nelegalią veiklą ji teisina tuo, kad augina nepilnametį vaiką ir turi sveikatos problemų.

VSAT inf.

Rašyti komentarą