Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismas: garsusis Rusnės matininkas – kaltas, ir taškas

Publikuota: 2013 lapkričio 12 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

A. Guntarskis nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)A. Guntarskis nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus išplėstinė septynių teisėjų kolegija skandalingai pagarsėjusio Aido Guntarskio kasacinį skundą patenkino tik iš dalies: matininkui nebereikės atlyginti neturtinės žalos penkiems nuo jo galimai nuketėjusiems asmenims – po 500 kiekvienam, tačiau 180 MGL dydžio (23 400 litų) baudą, skirtą jam už piktnaudžiavimą tarnyba, vis dėlto turės sumokėti. A. Guntarskiui taip pat teks atlyginti 2000 Lt dydžio neturtinę žalą vienai nukentėjusiajai.

Praeitų metų balandį Šilutės rajono apylinkės teismas nuteisė A. Guntarskį už tai, kad šis, būdamas individualios įmonės, teikusios viešąsias paslaugas žemės reformos projektų rengimo srityje, savininkas, pagal pareigas prilygintas valstybės tarnautojui, vykdydamas Rusnėje esančios valstybinės žemės sklypų nuomos projektus, tyčia suklaidino pirmumo teisę nuomotis valstybinę žemę turinčius šešis pretendentus. 2007 m. spalio mėn. Rusnės seniūnijos pastate jis melagingai nurodė žmonėms, kad laisvos valstybinės žemės rinktis nuomai nebėra, nors iš tikrųjų tuo metu tokių sklypų dar buvo ir jie buvo išnuomoti ne pirmumo teisę turėjusiems piliečiams, o vienai uždarajai akcinei bendrovei, kurioje anksčiau pats buvo dirbęs.

Anot teismo, tokiais veiksmais A. Guntarskis padarė didelę žalą valstybei, nes diskreditavo žemėtvarkos sistemos vardą.

Nukentėjusieji prašė teismo atimti iš A. Guntarskio teisę teikti žemės projektavimo paslaugas. Tačiau teismas apsiribojo paskirdamas jam 23 400 litų dydžio baudą.

Susiję str.: “Rusnės žemėtvarkininkas nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba”,
“Piktnaudžiavimu kaltinamas matininkas laukia teismo nuosprendžio”

2 skaitytojų komentarai
s-i-n- 2013 lapkričio 12d., 18:2978.61.103.241
bet jis spakainai tebesitrina ir moko kitus kaip apgaudinėti kitus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 5

Atsakyti

nuomone 2013 lapkričio 12d., 21:3478.61.28.171
teisingumo sistema Lietuvoje yra jau virš sveiko proto:

”…Anot teismo, tokiais veiksmais A. Guntarskis padarė didelę žalą valstybei, nes diskreditavo žemėtvarkos sistemos vardą.” o bausmė: ”..Nukentėjusieji prašė teismo atimti iš A. Guntarskio teisę teikti žemės projektavimo paslaugas. Tačiau teismas apsiribojo paskirdamas jam 23 400 litų dydžio baudą…”

tai kaip mielieji gali žmogus dirbti tokį darbą, jei jsi pripažintas kaip grubiai dikreditavo savo veikle? a?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą