Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lrt.lt: Kelionėms palankiausi orai – ketvirtadienį ir penktadienį

Publikuota: 2013 spalio 31 Kategorija: Aktualijos, Orai

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Sinoptikė Alva Nagelytė LRT radijui prognozuoja šiltą orą, vis dėlto savaitgalį jį gali sugadinti lietūs, tad kelionėms po Lietuvą patariama rinktis ketvirtadienį ir penktadienį.

Ketvirtadienį protarpiais pamatysime tarp debesų pasirodančią saulę. Palis nedaug ir tik kai kur. Pūs vidutinio stiprumo vakarų-pietvakarių vėjas. Oras dienos metu sušils iki 9–12 laipsnių.

Penktadienio naktį lietaus tikimybė maža. Naktis bus vėsesnė – temperatūra atvės iki 0–5 laipsnių šilumos. Lapkričio 1-osios dieną Lietuvą pasieks naujo atmosferos fronto debesys, bet jie atneš trumpą lietų tik į vakarinius ir šiaurinius rajonus. Lietus turėtų pasiekti Panevėžio apylinkes – toliau jis neturėtų nukeliauti. Žadantys važiuoti į pietinius ir rytinius rajonus, lietaus neturėtų paragauti – ten jo tikimybė maža. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas, bet gūsingesnis jis bus tik prie jūros – čia jo gūsiai gali siekti ir 15 m/s. Dieną prognozuojama apie 6–11 laipsnių šilumos.

Savaitgalį lietus bus gausesnis, įkyresnis. Kai kur lis visą dieną. Jei šeštadienio naktį tik vietomis trumpai palis, dieną naujas ciklonas nuo Atlanto lietų atneš į daugelį rajonų. Šeštadienį vėjas keis savo kryptį iš pietvakarių į pietryčių. Naktį bus 3–8, dieną – 8–13 laipsnių šilumos. Lietus numatomas ir sekmadienį. Tądien taip pat daugelyje rajonu lis, pūs pietvakarių-pietų vėjas. Nakties metu prie jūros jis taps gūsingesnis ir sustiprės iki 15–18 m/s. Nakties temperatūra – 5–10, dienos – 8–13 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės pradžia bus panaši į savaitgalio orus. Bus dar šilta, bet lietinga. Neigiamos temperatūros nenumatoma.

lrt.lt inf.

Rašyti komentarą