Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje likviduotas dar vienas „taškas“

Publikuota: 2013 spalio 07 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Pasieniečiai išaiškino Šilutėje nelegalios prekybos rūkalais ir degalais vietą. Sulaikyti du vietiniai gyventojai, aptikta beveik 9 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, apie 400 litrų degalų ir įranga jiems pilstyti. Vienas šilutiškis pasieniečiams įkliuvo jau antrą kartą.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Specialiosios paskirties ir Vileikių užkardų pasieniečiais atvyko į Šilutėje esantį garažų masyvą. Čia VSAT pareigūnai sulaikė 24-erių ir 52-ejų šilutiškius. Ten pat stovėjusiuose jų automobiliuose ,,Volkswagen Passat“ ir ,,Kia Carnival“ pasieniečiai aptiko įvairių rūšių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Sulaikytiesiems priklausančiuose garažuose buvo rasta apie 360 litrų dyzelino ir apie 30 litrų benzino. Čia pat buvo ir degalų pylimo įrenginys. Be to, garažuose pasieniečiai aptiko ir daugiau baltarusiškų cigarečių. Iš viso sulaikyti 8888 pakeliai kontrabandinių rūkalų.

VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šilutiškiai buvo uždaryti į areštinę. 52-ejų vyrą teismas juos leido suimti 10 parų. 24-erių šilutiškis buvo paleistas. Automobiliai, degalai, įranga jiems pilstyti ir cigaretės saugomi Vileikių užkardoje.

52-ejų sulaikytasis pasieniečiams Šilutėje jau buvo įkliuvęs liepą. Jis garažų bendrijoje turėjo du nuosavus garažus, o dar du nuomojo. Juose tąsyk VSAT pareigūnai rado pusdevinto tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių, daugiau kaip 5 tonas degalų ir įrangą jiems pilstyti. Sulaikymo metu šilutiškis nevykdė teisėtų reikalavimų, bandė pabėgti, sulaikomas priešinosi, išvadino pareigūnus necenzūriniais žodžiais ir keletą kartų trenkė jiems per rankas. Vyras buvo sutramdytas tik panaudojus kovinių imtynių veiksmus.

Jis atsisakė atidaryti vieną nuomojamą garažą, todėl iškviesti Šilutės ugniagesiai gelbėtojai specialia technika išpjovė garažo duris. Kitus tris garažus pasieniečiai atrakino raktais, kuriuos turėjo šilutiškis.

Paaiškėjo, kad garažuose veikė kontrabandinių cigarečių ir degalų sandėlis. Be to, čia buvo įrengta dyzelino ir benzino pilstymo kolonėlė. Įtarta, kad tai galėjo būti vienas didžiausių regione nelegalus degalų pilstymo taškas.

Pagėgių rinktinėje tada dėl disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėtas ikiteisminis tyrimas tebevyksta.

VSAT Pagėgių rinktinės inf.

Rašyti komentarą