Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Emigracija: Britanijos lietuviai – patys sau daktarai

Publikuota: 2013 rugsėjo 27 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Emigrantai, užuot kreipęsi į gydytojus, dažniau įsigyja lietuviškų vaistų ir gydosi patys. (tiesa.com nuotr.)Emigrantai, užuot kreipęsi į gydytojus, dažniau įsigyja lietuviškų vaistų ir gydosi patys. (tiesa.com nuotr.)

Vėstant orams Jungtinės Karalystės gydytojams kasmet padaugėja darbo. Nors bendruomenėse viešai skelbiama informacija, kaip būtent šiuo laikotarpiu saugoti savo sveikatą, Nacionalinės sveikatos tarnybos tinklalapyje pranešama, kad sergančių žmonių skaičius išauga dviem trečdaliais. Lietuviai peršalimą dažnai gydosi patys ir nesikreipia į gydytojus, tačiau jų nuomonės kalbantis su „Tiesa“ apie sveikatos priežiūrą ir vietinių medikų darbą pasidalija į dvi barikadų puses: kaltinančius gydytojus ir giriančius medicinos sistemą, rašo emigracijoje leidžiamas laikršatis “Tiesa”.

Daugiausiai nusiskundimų medicinos sistema lietuviai turi pakalbinti apie vaikų sveikatą. Lietuvoje tėvai įpratę kreiptis į gydytoją jų atžalai pradėjus kosėti ar pakilus temperatūrai. Jungtinėje Karalystėje siūloma vaikus gydyti namuose, mat daugeliu atveju pakilusi temperatūra ar kosulys tėra lengvo peršalimo simptomai, nekeliantys rimtos grėsmės sveikatai. Kalbėdami apie suaugusiųjų negalavimus gydytojai atrodo dar abejingesni ir dėl daugiau nei pusės susirgimų kaltina stresą.

Daugiau: tiesa.com: „Anglijos gydytojai verčia kliautis savimi“

Rašyti komentarą