Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dėl „greitukės“ – ne taip greitai

Publikuota: 2013 rugsėjo 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Politinės košės dėl Greitosios medicinos pagalbos (toliau – GMP) dispečerinės funkcijos perdavimo Klaipėdos Greitosios medicinos pagalbos stočiai Šilutės rajono savivaldybės tarybai šiandien taip ir nepavyko išvirti – ji tik dar labiau suputojo…

Šilutės tarybos politikai, žinoma, ne visi, vadovaudamiesi daugiau emocijomis ir spėjimais, o ne rimtais argumentais, kaip įmanydami prieštaravo Šilutės GMP dispečerinės funkcijos perdavimui Klaipėdos GMP stočiai iki šių metų lapkričio 1 d., kaip to reikalauja sveikatos apsaugos ministro įsakymas. Mat baiminamasi, kad dalis potencialių Šilutės regioninės ligoninės pacientų po šios reformos, kai ligoniai iš namų ar įvykio vietos turės būti gabenami į artimiausios gydymo įstaigos priimamąjį, siekiant kuo greičiau suteikti jiems reikalingą pagalbą, gali nutekėti į kaimyninius rajonus kartu su Teritorinės ligonių kasos jų gydymui skiriamais pinigais, ir ligoninei dėl to gali iškilti grėsmė prarasti taip sunkiai pasiektą statusą.

Tačiau skaičių, kuriais galbūt būtų galima pagrįsti Šilutės politikų ir medikų bendruomenės nuogąstavimus – praeito laikotarpio (metų ar kelių) analizės pagrindu parengtų skaičiavimų, kiek pacientų ir pinigų prarastų Šilutės ligoninė, – niekas taip ir nepateikė. Bet jų niekas ir neprašė.

Kitas klausimas, kurio jau ne pirmus metus vengiama Tarybos posėdžių salėje: kodėl Šilutės gyventojai dažnai patys renkasi ne vietinius gydytojus, bet vyksta į Klaipėdos ligonines? Ir kiek tokių esama?..

Kaip ten bebūtų, bet sprendimas dėl GMP dispečerinės funkcijos perdavimo Klaipėdos GMP stočiai šiandien taip ir nebuvo priimtas. Jis atidėtas vienam mėnesiui, iki kito posėdžio, Tarybos daugumai – 17 balsavus „už“ – nusprendus, kad reikia labiau įsigilinti į šį reikalą…

Rašyti komentarą