Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Parama verslui – vis dar kalbų lygyje

Publikuota: 2013 rugsėjo 24 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Naujųjų smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo programos (komisijos) nuostatų aptarime Šilutės r. savivaldybėje šį pirmadienį eilinį kartą išsakyta principinė nuostata, jog verslo plėtrą ir naujų darbo vietų kūrimą rajone būtina remti. Tačiau toliau už ginčus, kokio dydžio parama turėtų būti skiriama vienam pareiškėjui, kas į ją galėtų pretenduoti, galiausiai kas spręs, kam duoti, o kuriam ne, taip ir nebuvo nueita.

Šilutės verslo smulkiųjų Edvardo Jurjono ir Edgaro Gudo parengtas, bet mero pavaduotojo Algirdo Balčyčio vardu Savivaldybės tarybai teikiamas svarstyti sprendimo projektas nedaug skiriasi nuo to, kurį prieš pusantrų metų, 2012 – ųjų pavasarį, buvo parengusi tuometinio vicemero Vaido Pavilonio vadovaujama darbo grupė („Šilutės ETA Žinios“, 2012 m. vasario 22 d., „Šilutėje bandoma reanimuoti paramos verslui fondą“, 2012 m. kovo 6 d., „Į paramos verslui dalybas Šilutėje siūloma įtraukti ir verslininkus“, 2012 m. balandžio 12 d., „Parama verslui: siūlo remti tik naujų darbo vietų kūrimą“).

Šiame sprendimo projekte siūloma remti naujų darbo vietų kūrimą (ne trumpesniam nei vienų metų laikotarpiui) – iki 5000 Lt vienai darbo vietai, dengti verslo plėtrai paimtos paskolos palūkanų dalį – kompensuoti iki 50 proc. paskolos palūkanų, priklausomai nuo naujų darbo vietų įkūrimo, bet ne daugiau kaip 10 000 Lt, kompensuoti įmonių steigimo išlaidas – iki 1000 Lt ir kt. (daugiau: „Šilutės ETA Žinios“, 2013 m. rugsėjo 12 d., „Parama verslui: žingsnis po žingsnio…“).

Naujų idėjų gausa nepasižymėjo ir pirmadienio susirinkimas, kuriame, be buvusios darbo grupės narių, dar dalyvavo keli vietos politikai, Savivaldybės administracijos atstovai ir, žinoma, mero pavaduotojas A. Balčytis.

Pasiūlyta neišlaidauti verslininkų mokymui ir konsultavimui, taip pat konferencijoms ir seminarams, – esą geriau paremti įmonių dalyvavimą parodose su savo prekėmis ir paslaugomis. Kalbėta apie galimybę iš daleis finansuoti naujų verslo rūšių projektų rengimą.

Tarybos nario Arvydo Jako manymu, prioritetas turėtų būti teikiamas tiems verslo projektams, kurie pritrauks į rajoną naujų investicijų, pavyzdžiui, iš ES fondų, ir paramos dydis, anot jo, turėtų būti ne didesnis už 50 proc. būsimos grąžos Savivaldybei mokesčių pavidalu (buvęs meras tai vadina mokesčių augimo skatinimu).

Daugiau naujų pasiūlymų ir pastabų dėl paramos verslui A. Balčytis tikisi išgirsti (bent jau jis taip teigia) iš pačių verslininkų – kitą savaitę jis ketina kartu su E. Gudu apsilankyti keliose Šilutės įmonėse. Po to, anot vicemero,  bus rengiamas galutinis sprendimo projektas.

Rašyti komentarą