Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: “Diena be automobilio”: blogas oras – ne bėda!

Publikuota: 2013 rugsėjo 20 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Lopšelio - darželio 'Žvaigždutė' nuotr.Lopšelio - darželio 'Žvaigždutė' nuotr.

Kasmet rugsėjo 16-22 d. daugelyje Europos miestų rengiama Europos judrioji savaitė, kurios metu vyksta įvairiausios akcijos, raginančios visuomenę prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo, atsisakant važiavimo automobiliu, pasirenkant mažiau orą teršiantį transportą, dviračius, keliavimą pėsčiomis.

Rugsėjo 20 dieną Šilutės l/d. „Žvaigždutė“ taip pat surengė akciją „Diena be automobilio“ ir pakvietė visą darželio bendruomenę prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Labai džiugu, jog daugelis nepabijojo blogo oro ir į darželį atvyko pėsčiomis, pasipuošę margaspalviais skėčiais, neperšlampamais apsiaustais.

Prie darželio vartų, akcijos organizatoriai – socialinė pedagogė R. Stasytienė, auklėtojos D. Bačiulienė ir A. Grauslienė, nepabijojusiems lietaus, dovanojo ekologiškus vėjo malūnėlius. Labiausiai džiaugėsi vaikai ir praeiviai, kurie netikėtai sudalyvavo akcijoje. Vaikai džiūgavo galimybe pasivaikščioti lietuje, o taip pat dovanotais vėjo malūnėliais, praeiviai dėkojo už gerą nuotaiką ankstų penktadienio rytą.

Buvo ir tokių, kuriems rytas prasidėjo staigmenomis. Ugnės mama Renata pasakojo, kaip subjuro jos nuotaika, kai rytą pastebėjo, jog nuleista automobilio padanga. Teko greitai susiruošti ir su vaiku skubėti į darželį pėsčiomis. Tačiau labai nudžiugo, pamačiusi savo dukrą laimingą, kai auklėtoja padavė vėjo malūnėlį, tardama „ačiū, kad dalyvaujate akcijoje DIENA BE AUTOMOBILIO“. „Nebesvarbu, kad automobilio padanga nuleista, svarbiausia, kad mano dukra šiandiena sveika ir laiminga“.

Oro tarša ir triukšmas – didžiulė nūdienos problema. Tarptautinė diena be automobilio puiki proga bent vienai dienai pakeisti savo kasdienius transporto įpročius ir padovanoti sau, savo vaikams ir aplinkiniams švaresnio oro gurkšnį.

- PALIKITE AUTOMOBILĮ RAMYBĖJE BENT VIENAI DIENAI !!! – sako akcijos organizatoriai.

Lopšelio – darželio „Žvaigždutė“ informacinės grupės narės: D. Bačiulienė, R. Stasytienė

Rašyti komentarą