Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilumos ūkis: Šilutė veržiasi į lyderius (nuotr.)

Publikuota: 2013 rugsėjo 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

A. Šaulys merei D. Žebelienei: 'Mūsų tikslas - antroji vieta Lietuvoje'. (Oresto Lidžiaus nuotr.)A. Šaulys merei D. Žebelienei: 'Mūsų tikslas - antroji vieta Lietuvoje'. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kitą savaitę į Šilutės šilumos tinklų bendrovę planuojama atgabenti naują 10 megavatų (MW) galios biokuro katilą – tai bus dar vienas didelis žingsnis užsibrėžto tikslo – gaminti šilumą vien tik iš žaliojo kuro link.

Penktadienį surengtas jau įpusėjusio miesto centrinės katilinės modernizavimo projekto pristatymas. Jo metu į grindis įbetonuota metalinė kapsulė su žinia ateities kartoms, kurią pasirašė Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė, jos pavaduotojas Algirdas Balčytis, UAB „Šilutės šilumos tinklai“ vadovas Algis Šaulys, taip pat statybas vykdančių bendrovių atstovai.

Manoma, kad naujojo biokuro katilo montavimo darbai užtruks apie pusantro mėnesio, po to jis bus testuojamas. O simbolinę jo atidarymo – įjungimo juostelę tikimasi perkirpti dar šių metų gruodį.

Skystasis krosnių kuras po to bus naudojamas išskirtinai tik ypatingais – gedimo atvejais (geriau jau taip niekada nenutiktų).

Šiuo metu Šilutė pagal centralizuotai tiekiamos šilumos pigumą – gyventojams – 20,86 ct/kWh (su 9 proc. PVM) – Lietuvoje užima 7 – tąją vietą. UAB „Šilutės šilumos tinklai“ direktorius A. Šaulys tikisi, kad kitąmet Šilutė turi galimybę pakilti į 2- ąją vietą.

„Šiluma šilutiškiams pigs“, – teigė įmonės vadovas.

„Šilutės šilumos tinklų“ bendrovėje šiuo metu taip pat liejami pamatai sunkvežimių su biokuru svarstyklėms, kyla naujos kuro saugyklos sienos, ruošiamasi atnaujinti įvažiavimo kelią ir asfalto dangą įmonės teritorijoje. Bus atlikta ir kitokių darbų, leisiančių Šilutės šilumos tiekėjams dirbti be sutrikimų.

Bendra šio projekto vertė siekia 8,8 mln. Lt, bemaž 40 proc. šios sumos – ES Sanglaudos fondo lėšos.


Oresto Lidžiaus nuotr.

2 skaitytojų komentarai
fanas 2013 rugsėjo 20d., 13:1378.61.102.93
tai yra žiauriai gera naujiena dviem prasmėmis, kad atpigs ir kad savivaldybė reikalus tvarko skaidriau ir geriau.:) O jei dar Lietuva krepšinį laimės….:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Joo 2013 rugsėjo 20d., 13:2088.118.183.35
Šaunu, nereikės pyktis su rusais ir dejuoti dėl aukštų dujų kainų. Nebereikės nei skalūnų. Bedarbiai galės kirsti krūmus. Būsim laisvi ir nepriklausomi. Energija atsinaujinanti.Puiki išeitis iš padėties.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą