Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje mažylių – it grybų po lietaus

Publikuota: 2013 rugpjūčio 29 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vos prieš pusmetį sukusiai galvą, ar kartais nereikėtų uždaryti Šilutėje kurią nors vieną ikimokyklinio ugdymo įstaigą, Savivaldybės valdžiai dabar tenka spręsti visiškai priešingą problemą: kaip miesto vaikų darželiuose sutalpinti visus pageidaujančiuosius.

Naujausiais duomenimis, už ikimokyklinio ugdymo įstaigų vartų šiuo metu yra likę net 48 Šilutės miesto vaikai. Todėl, anot Savivaldybės merės Daivos Žebelienės, rajono politikams – Savivaldybės tarybai – teks skubiai svarstyti dėl dar bent vienos grupės įsteigimo.

Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Nemanienės teigimu, galimybę priimti naują vaikų grupę turi visos 6 miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos, tačiau prašymus dėl jos įsteigimo pateikė tik 4: „Žibutė“, kurią norėtų lankyti 19 vaikų daugiau nei ši įstaiga dabar gali priimti, „Žvaigždutė“ – 14 vaikų viršaus, „Raudonkepuraitė“ – plius 10 ir „Pušelė“, į kurią nepateko 4 vaikai.

Kaimiškose ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir bendrojo lavinimo mokyklose veikiančiose grupėse vietų deficito vaikams nėra: kol kas jose yra 17 laisvų vietų ir tik 1 mažylis tėra likęs už vaikų darželio vartų savo seniūnijoje.

Vis dėlto galutinis pageidaujančiųjų lankyti vaikų darželius skaičius paaiškės tik po Rugsėjo 1 – osios.

„Vienos naujos grupės miesto vaikams gali ir neužtekti. Tačiau galbūt kur nors „nubyrės“ ir į jų vietą bus galima nukreipti dalį laukiančiųjų eilėje,“ – sakė telefonu ikimokyklinį ugdymą kuruojanti Švietimo skyriaus vyr. specialistė V. Nemanienė.

Specialistės manymu, įtakos tokiam ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikio padidėjimui gali turėti dvi priežastys: prieš kurį laiką priimtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisos, kurios skatina jaunas mamas greičiau grįžti į darbą, – mat po pirmų vaiko priežiūros atostogų metų joms mažinama pašalpa; diegiama kompleksinė pagalba socialinės rizikos šeimoms – jų vaikams privalomas ikimokyklinis ugdymas.

Išeitų, kad Savivaldybės tarybos nario Arvydo Jako vadovaujama darbo grupė, kuriai šį pavasarį buvo pavesta parengti išvadas dėl vaikų darželių tinklo pertvarkymo, pasielgė labai įžvalgiai, kai nusprendė, jog ikimokyklinio ugdymo įstaigų skaičius mieste yra optimalus. „Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė str. „Status quo“.

Šiuo metu Šilutės miesto vaikų darželiuose yra iš viso 53 grupės, jas gali lankyti 966 vaikai.

Taip pat susiję: “Virš Šilutės vaikų darželių pakibo reformos vėzdas”,
“J. Sauspreškis kratosi atsakomybės”

Rašyti komentarą