Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės miško parkai „užstrigo“ Vyriausybėje

Publikuota: 2013 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.

Į Šilutės miesto teritoriją patenkantys miško parkai – prie stadiono ir kt., iš viso bemaž 40 ha – lig šiol neperduoti Savivaldybės nuosavybėn. Todėl ir jų sutvarkymo projekto dar teks palaukti.

Apie tai, kad laukiama Vyriausybės nutarimo dėl miesto miško parkų perdavimo Savivaldybei, „Šilutės ETA Žinios“ rašė dar praeitų metų gruodžio 11 d. str. „Aplinkos tvarkymo pinigai – skoloms mokėti“.

Praėjo jau daugiau kaip 9 mėnesiai, o mes ir toliau laukiame…

Kol miesto miško parkai neperduoti Savivaldybei, pastaroji negali skelbti konkurso jų sutvarkymo projektui parengti. O be jo – nė iš vietos: nei krūmą nukirsi, nei suolelį pastatysi.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vyr. specialistas – gamtosaugininkas Remigijus Rimkus drąsinasi mintimi, kad iki metų galo Vyriausybė kaip nors prisiruoš perduoti miesto miško parkus Savivaldybei, ir bent jau kitąmet bus galima kibti į jų tvarkymo darbus. Todėl jis artimiausiu metu ketina inicijuoti projektavimo sąlygų parengimą, kad sulaukus Ministrų kabineto nutarimo būtų galima iš karto skelbti projektavimo darbų konkursą.

Rašyti komentarą