Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

alkas.lt: kova prieš skalūnų dujas kompromituojama fiktyviais pranešimais

Publikuota: 2013 rugpjūčio 26 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį naujienų agentūra ELTA ir įvairios naujienų svetainės išplatino žinutę, kurioje sakoma, esą „Žygaitiškiai atsisakė kalbėtis su „Chevron“ ir kreipėsi į Rusijos bei Baltarusijos prezidentus“.

Kas iš tiesų įvyko? Vienu metu į spaudą buvo paleisti du pranešimai. Vienas – dėl Žygaičių bendruomenės ir Lino Balsio organizuojamos spaudos konferencijos Seime, kuris įvyks antradienį 10 val. Seimo spaudos konferencijų salėje. Joje Žemaitijos bendruomenių nariai ir Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas L.Balsys kalbės apie Vyriausybės vaidmenį tarpininkaujant tarp vietos bendruomenių ir JAV kompanijos „Chevron“ atstovų. Renginio metu numatoma nagrinėti neigiamas pasekmes Žemaitijos krašto socialinei aplinkai ir ekonomikai dėl Vyriausybėje užsitęsusio visuomenės nuomonės, susijusios su „Chevron“ veikla, nepaisymo. Lietuvos Respublikos Vyriausybėje Žygaičių bendruomenės nariai antradienį buvo kviečiami į darbo sesiją skalūninių dujų ir naftos žvalgybos ir gavybos klausimais su „Chevron“ atstovais, tačiau uždraudus renginyje dalyvauti visuomenininkams, žaliųjų atstovams, filmuoti bei įrašinėti susitikimo eigą, gyventojai atsisakė jame dalyvauti.

Antrasis pranešimas – tai trijų asmenų savarankiška iniciatyva parengtas tekstas – pagalbos šauksmas, su kuriuo bendruomenės neturi nieko bendro. Kreipimasis adresuotas kaimyninių šalių Prezidentams – Rusijos Federacijos Prezidentui Vladimirui Putinui ir Baltarusijos Prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai. Jame sakoma: „Mes Jūsų artimiausi istoriniai broliai ir sesės, priversti šiandienos politinės situacijos, rašome pirmą laišką Jums nuo Žemaičių ir Mūsų brolių Lietuvių. Mes – Žemaičiai ir Lietuviai suprantame, kad šiandien dienai mūsų vertybės: mūsų bendra kultūra, tradicijos, pasaulėžiūra, šeimos vertybės paversti į vakarų tuštybes. Mūsų tauta kantri, bet viskam yra ribos. Praradus viską, Mums liko tik švarus geriamas vanduo, kuris yra Mūsų ir Jūsų bendras turtas. Paskutiniu metu Žemaitijoje suintensyvėjo skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba. Mūsų mokslininkai ir mokslininkai kitų šalių teigia, kad šis išgavimo būdas neišvengimai prives prie ekologinės katastrofos ir neatstatomo Mūsų bendro geriamo vandens užteršimo. Kokiu būdu Mes galėtume sustabdyti šitą ir kitus Mums gresiančius Bendrus pavojus?“ Kreipimąsi pasirašė: Vygantas Kelertas (Matrica Lietuvoje), Vaidas Lekstutis (Sambūris „Būkime vieningi“) ir Olegas Tytorenko.

Abu šiuos tekstus spauda sujungė į vieną ir tokiu būdu gavo „žygaitiškius, kurie prašosi Rusijos, Baltarusijos pagalbos“.

Antradienio konferencijos metu Žygaičių bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas ketina išplatinti paneigimą ir atsiribojimą nuo minėtų trijų asmenų išplatinto pareiškimo.

alkas.lt

8 skaitytojų komentarai
Šv. Petras. 2013 rugpjūčio 26d., 23:2878.61.211.222
saugumiečiai dirba išsijuosę

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

Šv. Petras. 2013 rugpjūčio 26d., 23:2978.61.211.222

…nes pats darbymetis, škias….

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 5

Atsakyti

Aš manau kitaip 2013 rugpjūčio 27d., 08:5688.119.138.11

Pagaliau kovotojai už saugią aplinką atsiskleidė. Jiems labiausiai reikia Putino ir Lukašenkos globos.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Šv. Petras. 2013 rugpjūčio 27d., 18:5078.61.211.222

man nusiš… ant tavo mankurtiškos nuomonės, nes faktai sako ką kita- Nairanauskas paneigė tą antį. Be to, tu nepažįsti tų šunsnukių, kurie surašė tą idiotišką laišką. Jie pastoviai FB skalūnų grupėje trolino, garbino Putiną, kompromituot bandė judėjimo lyderius- atvirai ir ciniškai . Ta trijulė- ne iš Žygaičių, vienas iš jų- rusas Olegas, nudavinėjantis Lt patriotą. Kiti du- lietuviai kiek žinau, tad te jiems žemelė atleidžia….

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Šv. Petras. 2013 rugpjūčio 27d., 18:5678.61.211.222

žodžiu, tai buvo šūdina provokacija avims, skaitančioms vien lryta, delfi ir kita šlamštą ir tikinčiais viskuo, kas ten parašyta. Jei turite bent kiek intelekto, užduokite sau klausimą- kodėl visame pasaulyje milžiniškas ekologines katastrofas sukelianti Chevron kompanija sutinkama ne mažiau milžiniškais protestais, o mūsų tyra it viešnamio mergelė spauda parašo apie skalūnus tik tada, kai gali apjuodinti visuomeninius aktyvistus pačiais idiotiškausiais dalykais- ryšiais su Rusija? Tai gal visus pilietinius judėjimus ta tema pasaulyje ryšiais su Rusijam apkaltinkim? Gal ekvadoro čiabuviai irgi Putiną savo amazonės miškuose garbina ir atnašauja aukas gazpromui. Mąstykit, chebra, mąstykit, nebūkit avys, maldauju jūsų.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Joo 2013 rugpjūčio 28d., 06:1188.118.183.35

Nėra Šv. Petrai Lietuvoje taip vadinamojo viduriniojo piliečių sluoksnio, todėl ir mąstančiųjų nėra. Dauguma viskuo kas parašyta aklai tiki. Lygiai taip kaip parduotuvėje pirkdami dešrą tiki jog ji yra iš mėsos, nors ten jos tik pėdsakai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

Atsakyti

:) 2013 rugpjūčio 28d., 08:2888.119.253.65

…Nėra mąstančių Lietuvoje… – yra tik vienas Joo, objektyvus, protingas ir teisingas. Visai kaip Leninas :) :) :)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

atsakymai :) 2013 rugpjūčio 27d., 21:2678.61.102.93

Rašyti komentarą