Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ūkininkų turgelis kaime: kol nebuvo, visiems reikėjo, kai pastatė – nėra kam prekiauti

Publikuota: 2013 liepos 16 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Žemaičių Naumiesčio aikštėje ir toliau karaliauja dėvėtų drabužių prekybininkai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Žemaičių Naumiesčio aikštėje ir toliau karaliauja dėvėtų drabužių prekybininkai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Maždaug taip būtų galima apibūdinti situaciją Žemaičių Naumiestyje (Šilutės r.), kur, atsižvelgiant į vietos gyventojų pageidavimą, prieš dvi savaites buvo įrengta lauko prekyvietė vietiniams ūkininkams.

Ilgas medinis stalas su suolu ir stogeliu, vietinių vadinamas ūkininkų turgeliu, pastatytas Žemaičių Naumiesčio aikštėje vietos bendruomenių savivaldos programos lėšomis, jis atsiėjo apie 5000 litų. Tačiau naumiestiškiai svarstykles su savo išaugintomis sodo bei daržo gėrybėmis ir toliau mieliau stato prie namų, todėl miestelio aikštėje, kaip ir anksčiau, dažniausiai šeimininkauja išskirtinai dėvėtų drabužių prekeiviai.

V. Dūdienė.

V. Dūdienė.

Anot Žemaičių Naumiesčio seniūnijos specialistės Vaidilutės Dūdienės, praeitą savaitę prekyba miestelio ūkininkų turgelyje vyko tik tris dienas: savaitės pradžioje viena moteris dvi dienas siūlė praeiviams savo išaugintų bulvių, agurkų ir svogūnų, o daugiau naumiestiškių čia buvo susirinkę tik turgaus dieną, penktadienį.

Šį pirmadienį Naumiesčio aikštėje ir vėl karaliavo vien tik vadinamieji skudurininkai.

Natūraliai iškilo klausimas: tai gal to ūkininkų turgelio Naumiestyje iš viso nereikėjo?

Ūkininkų turgelis.

Ūkininkų turgelis dažniausiai būna tuščias.

„Tai kad žmonės patys jo prašė, patys kalbėjo, kad tokio turgelio jiems labai reikia. Dėl to jie netgi buvo kreipęsi į Seimo narį Remigijų Žemaitaitį (pastarasis į Seimą išrinktas Šilalės – Šilutės rinkimų apygardoje, į kurią patenka Žemaičių Naumiestis – red. pastaba), – tvirtino seniūnijos specialistė V. Dūdienė. – Todėl seniūnijos vietos bendruomenės taryba didžiąją dalį pinigų, gautų iš vietos bendruomenių savivaldos programos, nusprendė skirti ūkininkų turgeliui įrengti. Degučių kaimo šventei ir Naumiesčio Mykolinėms palikta nepilnai 3000 litų“.

Prekyba prie namų toliau klesti.

Prekyba prie namų toliau klesti.

Naumiestiškė Birutė (fotografuotis ji nesutiko – red. pastaba), ne pirmus metus prekiaujanti prie savo namų Žemaičių Naumiesčio Klaipėdos gatvėje, užkalbinta apie jų miestelyje neseniai įkurtą ūkininkų turgelį, tvirtino, kad apie jį girdinti pirmą kartą, tuo pačiu paneigdama seniūnijos specialistės teiginį, jog naujoji prekyvietė buvo pakankamai išreklamuota.

Tačiau panašu, kad ši naujiena Birutės nė kiek nesužavėjo. Esą ji vis tiek neisianti prekiauti į ūkininkų turgelį, nes neturinti laiko kažkur stovėti, kai namie tiek darbų, ir nematanti prasmės, mat iš savo patirties žino, kad pagrindiniai jos užauginto gero pirkėjai yra ne vietiniai gyventojai, bet pravažiuojantys miestiečiai.

Didelės naudos iš ūkininkų turgelio kol kas nesitiki ir prekybos jame pradininkė Liucija – tai ta pati moteris, kuri prieš savaitę dvi ilgas dienas stovėjo už prekystalio miestelio aikštėje.

„Žinot, čia Naumiestis – daug kas patys visko užsiaugina, todėl prekiauti ūkininkų turgelyje neapsimoka, ypač paprastą dieną,“ – teigė telefonu naumiestiškė Liucija.

Tai kaip čia dabar išeina: žmonės patys pageidavo turgelio, o dabar paaiškėjo, kad jis niekam nereikalingas?

„Juk žinot, kaip kartais būna su tais žmonėmis,“ – pusiau juokais paaiškino Liucija.

Tuo tarpu seniūnijos specialistė V. Dūdienė sako, kad turinti vilties, jog tas turgelis dar prigis, juolab kad už prekybą jame nerenkamas joks mokestis.

Oresto Lidžiaus nuotr.

2 skaitytojų komentarai
Rimas 2013 liepos 16d., 12:18188.69.225.142
Pagarba seniunijai, senai reikejo, nors tik penktadieniais prekiaus, bet bent ne ant zemes vyks prekyba.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Mažu gal 2013 liepos 16d., 17:1881.7.78.252

prailgai godojus, palaukime rudens ropučių.
Argi tos dvi savaitės ūkininkui jau terminas.
Su tam rods ir ankstyvi ridikėliai nesubręsta.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą