Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

PVM skolininkų šimtukas – be Šilutės rajono įmonių

Publikuota: 2013 liepos 12 Kategorija: Pranešimai

vmi1Tuo tarpu Pamario krašto gyventojai savo aplaidumu beveik nesiskiria nuo kitų rajonų: per 1000 Šilutės rajono gyventojų dar nėra pateikę privalomų pajamų deklaracijų už praeitus metus.

Jiems išsiųsti priminimai apie pareigą deklaruoti savo pajamas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (toliau – VMI).

Klaipėdos apskrities VMI rekomenduoja deklaracijas pateikti kuo skubiau ir tai padaryti patogiausiu būdu – pasinaudojant VMI Elektroninio deklaravimo sistema.

VMI primename, kad mokesčių mokėtojui laiku (iki gegužės 2 d.) nepateikus pajamų mokesčio deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, nuo gegužės 3 dienos bus suskaičiuoti delspinigiai (0,03 proc. už kiekvieną dieną), kai deklaracija bus pateikta VMI. Mokesčių inspekcija, kaip ir ankstesniais metais, pirmiausia informuoja mokėtojus, siekia, kad jie savarankiškai vykdytų mokestines prievoles, bet piktybiškai vengiančius mokėti planuoja bausti ir už deklaracijų nepateikimą (bauda gali siekti 500 litų).

„Jei gyventojas susiduria su finansiniais sunkumais ir negali iškart sumokėti pajamų mokesčio, VMI ragina jį kreiptis dėl mokesčių atidėjimo ar mokėjimo išdėstymo dalimis“, – primena E. Cibienė, akcentuodama, kad gyventojui toks būdas kainuos kur kas pigiau, nei vėliau gresiantis lėšų areštas, išieškojimas iš turto ir t.t.

Klaipėdos apskrities VMI primena, kad visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir bendrovės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt bei pasinaudodami VMI konsultacinės medžiagos kataloge sukaupta medžiaga. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Rašyti komentarą