Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savivaldybė: biblioteka – žmonių namai

Publikuota: 2013 liepos 11 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvidas Šimelionis priėmė Šilutės viešosios F. Bajoraičio bibliotekos vadovus ir šioje įstaigoje besisvečiuojančius bibliotekininkus iš Gruzijos, su kuriais partnerystė vykdoma nuo 1972 metų.

Merė pasveikino svečius, išreikšdama viltį, kad graži tarpkultūrinė draugystė nenutrūks, kad darnus bendradarbiavimas nuolat leis džiaugtis konstruktyvaus darbo vaisiais vykdant bendrus projektus, keičiantis delegacijomis, susipažįstant su kultūrų panašumais ir skirtumais, pritaikant patirtį darbo efektyvinimui.

Kalbėję delegacijos svečiai sakėsi jau pabuvoję Švėkšnos bibliotekoje ir likę sužavėti ten taikomomis inovacijomis, technine baze, šiuolaikiniu požiūriu į biblioteką. Pasak svečio, Gruzijos bibliotekų asociacijos prezidento Irakli Garibashvili, aplankiusio daugelį Europos šalių bibliotekų – „sovietiniais laikais biblioteka buvo knygos namai. Šiandiena diktuoja būtinybę biblioteką padaryti žmonių namais. Jums, lietuviams, tai pavyko įgyvendinti, o Gruzijoje ši transformacija dar tik idėjinio lygio“. Svečiui antrinusi asociacijos „Viešieji interneto prieigos taškai“ direktorė Inga Žemaitienė priminė, kad būtent šioje viešnagėje sukauptų žinių ir patirties pagrindu bus kuriama visos Gruzijos bibliotekos plačiąja prasme vizija.

Merės įteiktas atminimo dovanėles su Šilutės krašto simbolika palydėjo linkėjimai naujoms idėjoms bei gražiems įspūdžiams iš viešnagės po mūsų kraštą.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą