Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

V. Pavilonis – už švarią aplinką Nemuno deltoje

Publikuota: 2013 birželio 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Virtualus interviu su naujuoju Nemuno deltos regioninio parko (toliau – NDRP) direkcijos vadovu, Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariu Vaidu Paviloniu.

„Šilutės ETA Žinių“ skaitytojų iškelti klausimai V. Paviloniui buvo išsiųsti el. paštu dar prieš jam pradedant eiti naująsias pareigas valstybės tarnyboje.

Šiandien sulaukėme atsakymų.

- Kokia jūsų, kaip NDRP direkcijos vadovo, vizija dėl parko direkcijos tolesnės veiklos ir NDRP plėtros?

- NDPR vizija – tai regioninis parkas, kuriame gyvenantys žmonės nesijaučia suvaržyti saugomų teritorijų įstatymo ir kitų jų veiklą ir gyvenseną reglamentuojančių įstatymų, bet randantys bendrą kalbą ir bendrus interesus su parko direkcija ir besididžiuojantys, kad gyvena šioje kultūros ir gamtos paveldo objektais turtingoje ir išskirtinę gamtinę aplinką turinčioje teritorijoje.

- Kokias didžiausias problemas įžvelgiate NDRP?

- Didelės problemos – tai Aukštumalos telmologinio draustinio hidrologinio režimo pažeidimas, žvejų paliekamos šiukšlinos upių pakrantės.

- Kaip ketinate jas spręsti?

- Šiandien parašiau iniciatyvinius raštus aplinkos ministrui: 1. Dėl visiško bebrų medžioklės uždraudimo Aukštumalos telmologiniame draustinyje (nes jie yra geriausi ekologiniai statybininkai, renčiantys užtvaras ir užtvankas kanalų ir griovių patvankai, ko ir reikia pelkės gelbėjimui); 2. Dėl žūklės taisyklių papildymo vienu punktu – ,,Švarios žūklės vietos įteisinimo”. Tai reiškia, kad atėjęs prie vandens telkinio žvejys, prieš išsipakuodamas meškeres, pasirinktoje žūklės vietoje privalės surinkti visas šiukšles, o tik po to žvejoti. Aplinkos apsaugos inspektoriai ir mūsų parko pareigūnai turės matyti tik švarioje aplinkoje žvejojančius ar poilsiaujančius parko svečius. Ir šiukšlės turės būti išgabentos iš saugomos teritorijos, tai yra iš NDPR.

- Kokius pagrindinius tikslus pirmiausiai kelsite sau ir visam NDRP direkcijos kolektyvui?

- Komandinis darbas, darbas su bendruomenėmis, prevencinė ir švietėjiška veikla.

- Kaip bus sprendžiamas “vagonėlių klausimas” NDRP jums pradėjus vadovauti parko direkcijai?

- Visi prieš tai dirbusio direktoriaus R. Lydžio pradėti darbai ir iniciatyvos bus tęsiamos, tame tarpe ir “vagonėlių” klausimas.

Primename, kad V. Pavilonis laimėjo gegužės 31 d. Valstybės saugomų teritorijų tarnyboje vykusį konkursą į NDRPD vadovo vietą, o naująsias pareigas pradėjo eiti nuo šio trečiadienio, birželio 26 d.

Susiję str.: “Patvirtinta: V. Pavilonis – regioninio parko direktorius”,
“Pavilonio pergalė”

3 skaitytojų komentarai
... 2013 birželio 27d., 06:3578.61.222.117
-”NDPR vizija – tai regioninis parkas, kuriame gyvenantys žmonės nesijaučia suvaržyti saugomų teritorijų įstatymo ir kitų jų veiklą ir gyvenseną reglamentuojančių įstatymų, bet randantys bendrą kalbą ir bendrus interesus su parko direkcija ir besididžiuojantys, kad gyvena šioje kultūros ir gamtos paveldo objektais turtingoje ir išskirtinę gamtinę aplinką turinčioje teritorijoje.” -žiauriai iškalbinga vizija. Ar tai pažodinis tekstas, ar interpretacija?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

:) 2013 birželio 27d., 08:2088.119.253.65

Na va, matai, kaip gerai, kad klausimus pateikei iš anksto ir raštu. Bent skaityti atsakymus malonu ir, kaip nebūtų keista, net įdomu … :)
Direktoriui – sėkmės darbuose.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 6

Atsakyti

šiaip 2013 birželio 28d., 13:4884.15.187.205

Įdomiau būtų buvę paskaityti atsakymus, kai klausimai pateikiami čia ir dabar…kaip kažkada televizijos laidoje, kurioje dalyvavo ir pats NDRP direkcijos vadovas.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą