Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Juknaičių valymo įrenginius padės rekonstruoti rusai

Publikuota: 2010 balandžio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Pozingis (iš dešinės) ir A. Markvaldas su svečiais iš Gastų r. savivaldybės. (O. Lidžiaus nuotr.)V. Pozingis (iš dešinės) ir A. Markvaldas su svečiais iš Gastų r. savivaldybės. (O. Lidžiaus nuotr.)

Šilutės r. savivaldybė ruošiasi kartu su Karaliaučiaus (Kaliningrado) srities Gastų (Slavsko) r. savivaldybe rengti bendrą iš ES fondų finansuojamą projektą “Valymo įrenginių statyba Slavsko mieste ir Juknaičiuose”.

Antradienį Šilutės r. savivaldybėje lankėsi Karaliaučiaus srities Gastų r. savivaldybės administracijos direktorius Aleksandras Gvozdenko su patarėju Ivanu Malachovu.

Po jų susitikimo su Šilutės r. savivaldybės meru Virgilijum Pozingiu, Planavimo ir plėtros skyriaus vedėja Rasa Bičkauskiene, skyriaus vyr. specialistu Romualdu Ambrulaičiu ir UAB “Šilutės vandenys” direktorium Alfredu Markvaldu buvo pasirašyta nauja partnerystės sutartis.

Projektas “Valymo įrenginių statyba Slavsko mieste ir Juknaičiuose” bus vykdomas pagal tarptautinio bendradarbiavimo programą 2007 – 2013 m., Europos kaimynystės ir bendradarbiavimo priemonę. Projekto tikslas – plėtoti komunalinio ūkio infrastruktūrą ir gerinti ekologinę situaciją abiejuose regionuose.

Bendra projekto vertė – 5 176 491 eurų (per 17,8 mln. litų).

Šilutės r. savivaldybė rengiamame projekte dalyvauja partnerio teisėmis. Gavus finansavimą, Savivaldybei būtų skirta 2 022 246 eurų (beveik 7 mln. Lt). Išankstiniais skaičiavimais, šių pinigų turėtų užtekti atnaujinti Juknaičių nuotekų valymo įrenginius, įrengti naujų kanalizacijos trasų ir 3 perpumpavimo stoteles.

Rašyti komentarą