Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etnokultūra: Šilutės gimnazistams – respublikinių varžytuvių laurai

Publikuota: 2013 gegužės 30 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės pirmosios gimnazijos komanda. (Šilutės pirmosios gimnazijos nuotr.)Šilutės pirmosios gimnazijos komanda. (Šilutės pirmosios gimnazijos nuotr.)

Šilutės pirmosios gimnazijos komanda, neseniai laimėjusi pirmąją vietą šalies mokinių etnokultūros projekto „Atverk tautos lobynų gelmes“ regioniniame etape, vakar grįžo iš Vilniaus su respublikinių varžytuvių nugalėtojų laurais ir papildomu prizu už puikų pasirodymą šmaikščiausio šnekoriaus konkurse.

Gimnazistai Saulė Drakšaitė, Tomas Kaminskas, Silvija Žvirblytė, Mantas Ežerinskis, Augustas Valius, Karolina Jokubauskaitė, Valentinas Paulauskis, Loreta Matačiūtė, Gabrielė Rakašytė ir Laurynas Nikelis bei mokytojos Vaida Galinskienė ir Giedrė Pocienė – tai tie šaunuoliai, mokinių etnokultūros projekto „Atverk tautos lobynų gelmes“ respublikinėse varžytuvėse nugalėję 8 komandas ir parvežę į Šilutę pirmojo laipsnio diplomą.

Šmaikščiausio šnekoriaus konkurso prizą šilutiškiams laimėjo S. Drakšaitė su L. Nikeliu.

Respublikinėse varžytuvėse komandos varžėsi iš viso šešiose rungtyse: kulinarinio paveldo, tautinio kostiumo, meninės programos ir kt.

Anot mokytojos G. Pocienės, Šilutės pirmosios gimnazijos komanda konkurse atrodė – ir pasirodė – tiesiog puikiai.

Šilutės pirmosios gimnazijos komanda respublikines mokinių etnokultūros varžytuves laimėjo jau antrą kartą.

Rašyti komentarą