Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: magnolija – dovana mokyklai

Publikuota: 2013 gegužės 28 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Jurgitos Balčytienės nuotr.Jurgitos Balčytienės nuotr.

Šilutės Pamario pagrindinėje mokykloje vyko profesijų savaitė. Mes, 6a klasė, kartu su auklėtoja Jurgita Balčytiene, nusprendėme pasikviesti savo klasės mokinių tėvelius, kad jie mums papasakotų apie įvairias profesijas. Sutiko ateiti bendraklasio Justo Murausko mama Aušra Murauskienė. Ji mums papasakojo apie magnolijas. Sužinojome daug naujo ir įdomaus apie daugelį Šilutės miesto erdvių puošiantį nuostabų augalą.

Jurgitos Balčytienės nuotr.

Jurgitos Balčytienės nuotr.

Manau, ne kiekvienas žino tiek apie magnolijas, kiek sužinojom mes. Pasirodo, kad magnolijos sužydi tik po dešimties metų nuo to laiko, kai mažą ūglį pasodiname į daigyną. Ilgas laiko tarpsnis, tiesa?

Dar įdomiau tai, kad šių gražių medžių rūšių yra daugiau nei septyniasdešimt. Bet čia neskaičiuojant hibridų.

Jeigu dar kas nežinote, kaip atrodo magnolijos, galite jomis pasigrožėti apsilankę prie Šilutės rajono savivaldybės pastato, kur magnolija pasodinta prieš dvidešimt trejus metus.

Justo mama padovanojo mūsų mokyklai magnoliją maždaug 6 – 7 metų sodinuką. Mes visi drauge pasodinome dovanotą medelį mokyklos kieme ir tikimės, kad iki rudens jis spės sutvirtėti, augs šalia mūsų mokyklos ir taip džiugins mūsų bendruomenės tėvelius, mokytojus ir mokyklos svečius savo baltų ir išskirtinai įspūdingų žiedų „lietumi“.

O mes, visi 6a klasės mokiniai ir mūsų klasės auklėtoja, nuoširdžiai dėkojame bendraklasio Justo mamai Aušrai Murauskienei už magnoliją, nes mokykla – antri mūsų namai ir mums smagu juos puošti.

Dovilė Nausėdaitė, Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 6a kl. Mokinė.

Rašyti komentarą