Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamaryje „neršia“ brakonieriai

Publikuota: 2013 balandžio 29 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Savaitgalį Klaipėdos regiono aplinkosaugininkai išaiškino 20 žvejybos taisyklių pažeidimų. Brakonierių padaryta žala gamtai siekia beveik 36 tūkstančius litų.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojai savaitgalį budėjo kartu su neetatiniais inspektoriais ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais.

Balandžio 27 dieną Klumbių polderiuose Šilutės rajone sulaikytas pilietis, kuris su spiningu gaudė lydekas per jų nerštą. Paaiškėjo, kad atvykėlis gyvena Klaipėdoje, jis jau buvo sugavęs 12 lydekų. Pažeidėjui gresia bauda iki 200 litų, o žala žuvų ištekliams įvertinta per 6 000 litų.

Kadangi pildant protokolą brakonierius įžūliai elgėsi ir keikėsi, jis buvo pristatytas į Šilutės rajono policijos komisariatą. Ten jam buvo surašytas protokolas dar ir dėl nedidelio chuliganizmo. Lydekų mėgėjui gresia nuo 100 iki 300 litų dydžio piniginė bauda arba administracinis areštas.

Tą pačią dieną ten pat sulaikytas dar vienas pažeidėjas su spiningu, kuris buvo sugavęs 3 lydekas. Žala žuvų ištekliams įvertinta 1600 litų, brakonieriui taip pat bus skirta administracinė bauda.

Balandžio 28 dieną Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Skatulės upėje, trys vyrai iš Kelmės darbavosi su statomais tinklais. Jie buvo sugavę 33 vnt. karšių, 3,5 kg karosų, 43,8 kg raudžių ir vieną lydeką. Žuvų ištekliams padaryta žala, kurią brakonieriai privalės atlyginti, siekia beveik 28 tūkst. litų, jiems gresia ir administracinės baudos iki 1 tūkst. litų. Iš žemaičių taip pat bus konfiskuota guminė valtis ir tinklai.

Parengta pagal am.lt inf.

Rašyti komentarą